08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Domningar i örat efter akromioplastik

För tre veckor sedan genomgick jag en akromioplastikoperation. Jag fick injektion i HALSEN före operationen. Jag trodde den skulle ges i axeln och ingen sa att den skulle ges i halsen. Hade läst på nätet att man brukar ge den i axeln. Är det vanligt att man ger injektionen i halsen? Har fortfarande ett sovande ytteröra, Får jag ha det hela livet? Narkosläkaren vet inget. Tacksam för svar.

Det är inte ovanligt att man ger en injektion nära halsen (plexusblockad) innan en axeloperation. Då slipper man sövningen.  Vi brukar ge en injektion i axeln innan operationen för att minska smärtan efter en operation. Båda teknikerna är bra. 

En plexusblockad är dock inte orsaken till att du fått ett sovande öra. Det finns inga som helst anatomiska förutsättningar för detta. Däremot är ett ”sovande öra” en komplikation som beror på att örat har utsatts för tryck under själva operationen. Den vanligaste orsaken är en felmonterad huvudställning. Det är bra att uppmärksamma operationspersonalen på detta problem, så man kan byta ut huvudställningen mot en mindre huvudställning  som inte trycker mot öronen och som inte går att montera fel. 

Har du fått en nervskada så att huden är helt död flera månader efter operationen,  så är det tveksamt om skadan kommer att förbättras.  Har du däremot lite känsel kvar i huden så försvinner obehaget inom 3-4 månader. 

Carlos Rivero Siri 

Boka privattid dygnet runt
Egenremiss är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 950:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-16.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Nybesök, remiss från husläkare: 275:- / frikort
Återbesök / övriga remisser: 275:- / frikort
Privatbesök utan remiss: 950:- / frikort gäller ej
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 275:- / frikort