08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Inklämd Biceps eller SLAP skada?

Hej, har dragits med en skada i vänster axel sedan ett  halvår tillbaka. Skadan uppstod i samband med ett ”bicepssträck”. Initialt smärta vid biceps övre fäste och en litet blåmärke uppstod. Någon månad senare uppstod ett klickande ljud framför allt när axeln hålls intill kroppen med armen i 90 grader och förs framåt bakåt. Sjukgymnastik/rehab har inte givit någon större lindring. Har gjort en MR med kontrast som var helt normal, inga SLAPskador eller cystor visualiserade.  Axelspecialisten jag besökte trodde att det rörde sig om en instabilitet i axeln. Smärtan är lokaliserad på framsidan axel och ner mot biceps VAS 3-5. Smärtkaraktär molande, ej huggande, smärtan accentueras ej vid arbete ovan huvud. Helt smärtfri om natten. Axelspecialisten erbjöd mig en operation i diagnostiskt syfte och kan egentligen inte lämna någon prognos eftersom skadan inte är diagnostiserad  men spekulerade i om det kunde vara ett av bicepsfästena som hade lossnat alt en mindre SLAP skada. Min fråga är följande: Om det handlar om att sy fast bicepsfästet, vad är då prognosen för någon i min ålder? Och…borde en SLAPskada av dignitet som behöver kirugisk behandling synas på en MR med kontrast? Fick ett väldigt bra möte med ortopeden men vissa frågor har kommit upp så här i efterhand. Tack för en bra sida Mvh J

Klinik och MR är alltid svårvärderad vid bicepssmärtor. Bicepssmärtor förekommer vid en lång rad sjukdomar i axelleden. Skall MR vara av något värde så behöver man spruta in kontrast genom en injektion i leden. Om du själv inte upplever att axelleden är instabil så är den stabil. Axelsmärta som inte stör nattsömnen, inte förhindrar dig i ditt arbete och bara uppkommer vid träning (VAS 3)  är svår att operera bort oavsett diagnos. En skada på bicepsankaret/SLAP brukar göra riktigt ont första året, därefter lägger sig vanligen smärtan på en tolerabel nivå.  Det finns fortfarande inga välgjorda studier som kan visa att patienterna blir bättre av SLAP operation än av själva naturalförloppet. En alternativ diagnos är subluxation av bicepssenan, detta kan ett tränat öga ibland se på MR. Den överlägset vanligaste diagnosen vid smärtor i biceps är dock impingement av bicepssenan.    Stabilisera skapula genom träning av latissimus dorsi, trapetzius och rhomboideer och övrig Core stability, Stabilisera axelleden genom träning av cuff. /Carlos Rivero Siri

Boka privattid dygnet runt
Egenremiss är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 950:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-16.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Nybesök, remiss från husläkare: 275:- / frikort
Återbesök / övriga remisser: 275:- / frikort
Privatbesök utan remiss: 950:- / frikort gäller ej
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 275:- / frikort