08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Artros grad 3 i axelleden

Hej! Jag har atros grad 3 i axlarna. Har gjort en operation vänster axel för impigment syndrom. Jag har kvarstående smärtor, stelhet svårt att röra axeln.

Den blir svälld av rehab träningar jag får kraftig huvudvärk 3-4 dagar och får ont i nacken trots en operation i november 2014. Har fått kortisoninjektion i axeln men har inte blivit bättre. Jag är sjukskriven fortfarande. Min fråga är om de blir en Axelprotes. Jag har målat i 30år.  Fortfarande smärtbehandlas jag dagligen med mediciner. Vill bli av med den jobbiga påfrestande värk jag har på natten och dagligen. Läkaren säger att jag inte har något brosk kvar och de gnider ben på ben. Kommer de att bedöma om de blir någon axelprotes?

Set låter som om du befinner dig i en besvärlig fas i livet. Själva graden av artros i axelleden är inte direkt avgörande för vilken funktion du har har i axelleden. Vid artros i axelleden och uttalade smärtor och värk både på dagen och natten leder  detta till en betydande sänkning av livskvaliten. Ibland kan man förbättra situationen under några år genom ett litet titthålskirurgiskt ingrepp, men oftast är en axelprotes det bästa alternativet. / Carlos Rivero Siri

 • Artros i axelleden

  Artros i axelleden

  Vid artros i axelleden har brosket på ledkulan och ledhuvudet slitits ut.
  Brosket växer inte tillbaka. Axelledens glidyta har försvunnit.

 • Axelprotes

  Axelprotes

  Vid uttalad värk kan man ersätta ledkulan med en stålkula och ledskålen med en plastskål.