08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Kraftig smärta på ovansidan av axeln

Hej! Mitt namn är SB jag och är 19 år.  För cirka en månad sen vaknade jag av att ha otroligt mycket smärta i min högra axel men efter några dagar så försvann smärtan helt, 

men det gick inte så länge tills smärtan kom tillbaka och nu helt plötsligt så knäcks axeln och den hänger mer än vänstra axeln,  det gör känns vid nästa alla rörelser jag gör. Smärtan kommer o försvinner under dagarna mest där axlen sitter fast på bröstet/ kroppen, ovansidan och ibland känns det där bak också. Det jobbiga är att jag bor utomlands utanför EU ( Irak) därför har jag inte en aning på hur jag ska göra och var måste jag ska vända mig. Tacksam för svar.

De flesta akuta axelsmärtor lägger sig inom någon eller några månader från debuten. Att du upplever att du har ont på ovansidan av axel och att axeln hänger ned kan möjligen bero på en inflammation i nyckelbensleden. När nyckelbensleden svullnar upp så ser det ut som axeln hänger ned. Det finns flera olika orsaker till detta, en möjlig orsak hos lite yngre patienter är “weightlifters shoulder”, dvs en slags inflammation i nyckelbensleden. Hos lite äldre patienter kan det vara artros i akromioklavikularleden (nyckelbensleden). / Carlos Rivero Siri, specialist i ortopedi.