08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-12.00, 13.00-16.00
Väntetider: Mottagning 2-4 v. Operation 3-6 v.
  • Hem
  • Axeln ur led

Golfspel efter axelluxation

Hej! Jag spelade brännboll och ramlade och min axel hoppade ur led. Jag var till akuten och dom drog den i led igen. Jag blev röntgad och doktorn sa att det såg bra ut.
Jag skulle gå på alvedon en vecka för verken och sen använda om det fortfarande gjorde ont. Jag är golfspelare och min fråga är då hur lång tid det kan ta för mig att kunna börja svinga en klubba igen?

Golf är inte en sport med hög risk för axellluxation. När du återfått rörligheten i axelleden och den inte gör ont kan du återgå till golv.

Fick en tackling och labrumskada 2012

Hej!
Har en son som går hockeygymnasium, fick en tackling jan 2012 som ledde till en labrumskada i axeln. Fick då rehab träna en längre tid och har sedan tränat o spelat hockey. Åkte nyligen ihop med en spelare på en match o axeln hoppa ur men gick tillbaka i läge på en gång. Vad kan man göra i detta läge avvakta eller bör man gå vidare?

Mvh maria

Om du upplever din axel som instabil, med upprepade urledvridningar, och långvarig rehab inte hjälpt så är det rimligt att rekommendera en operation av labrumskadan.

Inflammation efter en Bankartoperation

Jag gjorde en bankartoperation samt lagade en del på axelleden för 4 veckor sedan. Kände innan operationen en smärta och ömhet i ryggen runt/under skulderbladet. Men nu har det bara blivit värre och känns som jag har inflammation i hela den sidan som blivit opererad. Vad kan jag göra?

Ryck i axeln efter Bankartoperation

Jag opererade min axel enligt artroskopoisk bankart för 9 dagar sedan och i samband med operationen sattes två ankare i axeln och två ledband syddes fast. Labrum var trasigt på undersidan av axelleden och skadan gick både framåt och lite bakåt. Nu är min fråga hur pass bra har axeln hunnit läka på 9 dagar då jag råkade snubbla på en av mina barns leksaker igår och reflexmässigt drog jag till armen uppåt/ut åt sidan för att inte ramlat. Axeln är mer än idag och i vissa lägen strålar det ut i biceps. Axeln känns även mindre stabil än den gjorde innan jag drog till armen och där av min oro.
Kan det blivit någon skada på ankarna eller de sydda ledbanden av en sådan rörelse?

Det händer med jämna mellanrum att patienter ramlar eller får något litet trauma efter en operation. Der är dock sällsynt att reparationen som utfördes inte håller för detta. Det skall till ett kraftigt trauma, eller många små trauman för att det inte skall hålla.