08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Kampsportare med axelluxationer

Hej allt började när jag var 17år, då hoppade min högra axel när jag körde kampsport och kort där efter den vänstra. Vet inte hur många gånger mina axlar har gått ur led men skulle gissa på 7 på högra och 7 på vänstra.

Alla gånger har jag fått in min axel på plats själv. Har slutat med kampsporten och börjat styrke träna nu. För ett år sedan så hoppade min högra axel, fick åka in på akuten där dom gunga tillbaka den på plats.. Men nu för två veckor sen gick min vänstra axel ur led ( kampsport ) jag och min kompis försökte få den på plats med hjälp av vikter men tillslut så såg vi att den hade hoppat ur framåt och att jag var tvungen att åka in direkt. Alla gånger har min axel slutat göra ont 1 vecka efter en axelluxation men den hära gången så känns det helt konstigt, har gått två veckor nu och jag får ont när jag gör vissa rörelser eller när jag vaknar på morgonen. Jag vill inte operera axlarna, vill bara veta vad mina alternativ är för något bortsätt från operation vill bara tillägga att varje gång min axel har gått ur så har jag tex tunga vikter över huvudet, kampsport. En gång gick den ur i sömnen vaknade med en obeskrivlig smärta när jag var 19 år ( vill veta hur jag ska träna upp mina axlar på rätt sätt  mvh b

Det enklaste sättet att undvika operation eller att axlarna hoppar ur led är att minska aktivitetsnivån. Det finns ingen dokumenterad rehabilitering  som gör att du kan fortsätta med en hög aktivitetsnivå utan att riskera att axlarna hoppar ur led.  Om du själv lyckas reponera axeln när den hoppar ur led så skadas inte axeln lika mycket, som när den ligger ur led en längre tid. Både ledskålen och ledhuvuvudet kan få permanenta skador av långvariga axelluxationer, dessa skador gör att axlarna blir allt mer instabila.  Tyvärr så måste du nog göra ett val mellan en lägre aktivitetsnivå eller operation. /Carlos Rivero Siri

Axeln har gått ur led
När axeln går ur led hamnar ledhuvudet vid sidan av ledskålen

Etiketter:

Boka privattid dygnet runt
Egenremiss är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 950:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-16.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Nybesök, remiss från husläkare: 275:- / frikort
Återbesök / övriga remisser: 275:- / frikort
Privatbesök utan remiss: 950:- / frikort gäller ej
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 275:- / frikort