08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00
  • Hem
  • Axeln ur led
  • Knakar och knäpper efter flera operationer av axelluxation.

Knakar och knäpper efter flera operationer av axelluxation.

Hej.
Jag har genomgått två titthålsoperationer för axelluxation (Bankart) och nu senast en öppen operation (Bristow) för att få ordning på min hoppande vänsteraxel. Senaste operationen genomfördes i jan/feb, och allt flöt på fint.

Nu i höst har det dock börjat knaka från axeln då jag tränar. Detta kommer främst efter övningar som inkluderar framsida (bröst, delta) och inåtrotationer. Det känns som ben roterar och dras mot ben och ilningar kan gå upp mot nacke och ut mot hand. Man kan också tydligt höra knakandet som blir värre ju mer man tränar. Vad kan detta bero på och vad kan man göra åt det?

Det är inget ovanligt med knak och knäpp efter en operation av axelleden. Vid operationer av en axel som drabbats av axelluxationer, använder man speciella skruvar eller implantat som kan behövas att kontrolleras efter en operation. Ibland brukar man ta en vanlig röntgen efter en operation för att se att allting ser bra ut. Ser allt bra ut så behöver man inte oroa sig. /Carlos Rivero Siri, specialist i ortopedi