08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Halkade och fick en spricka i ledhuvudet..

Halkade två månader sen och landade på vänster sida/axel. En spricka i axeln såg man i röntgen. Men fortvarande smärta, vissa rörelse gör ont, armen/axeln är svagare.

Kan inte lyfta, dra eller vrida. Gått hos sjukgymnast, nu får inte träna på en vecka pga att smärtan är värre. Svårt att sova, värken väcker hela tiden, somnar bara on armen är på en viss ställning, lite höre upp med hjälp av en kudde, vaknar direkt om armen flyttar. Läkaren och sjukgymasten misstänker senskada. Börjar börjar bli desperat med värken. Har både ilande och molande värk som ibland känns lite lättare att hantera, andra dagar känns allt omöjligt. Vad ska jag göra?

Det vanliga vid denna typ av skada är att smärtorna långsamt blir bättre under de första 3 månaderna. Sedan har man ont vid belastning i ytterligare 6 månader. Vid 12 månader är man återställd till 90%. 

Vid sprickor i axelledens ledhuvud kan man ibland få en smärta ut i bicepsmuskeln. Denna beror på att sprickan oftast går i den trånga kanal som bicepssenan löper i.  Vanligen försvinner denna smärta inom några månader. Men i vissa fall så kan smärtan bli kronisk och bicepssenan kan fastna i kanalen.  Detta kan ge en långvarig och kronisk “bicepssmärta”.  Då är det bra att träffa en axelspecialist. / Carlos Rivero Siri