08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-12.00, 13.00-16.00
Väntetider: Mottagning 2-4 v. Operation 3-6 v.

Frozen shoulder i 10 års tid

Har i 10 års tid gått på sjukgym efter frusen axel. Drog i trädgren under skadetiden o armen liksom försvann. Jag kan inte jobba mer än enhalvtimme sen lossnar den och då vilar jag den. Så går rundgången. Om man drar ut den hårt är den borta i två veckor med värk. Vilken operation är bäst?

Det är inte så sannolikt att du haft en frozen shoulder i 10 års tid. Frozen shoulder är självläkande, men ibland kan tillståndet i ett senare skede leda till en “impingement“. Prata med din husläkare, se till så du får en röntgen, därefter en remiss till en axelspecialist.

Frozen shoulder efter MC-olycka

Har gjort slätröntgen och MR med följande utlåtande, men vad betyder det i klartext?

“Påbyggnader på framför allt caput humerus inferiora ledytekant. En antydd reduktion av ledbroskhöjden verkar också finnas i humeroskapularleden och i intilliggande skelett i scapula finns cystiska förändringar.”

Ont på natten sedan 6 mån.

Hejsan! Jag har sedan januari haft ont speciellt nattetid i min högra axel. Gjordes en slätröntgen som visade inflammation och jag fick kortison i leden men sen har det mer och mer utvecklats till en frozen shoulder med stelhet, värk och rörelseproblem.

Diabetes typ 1 och frozen shoulder

Hej! Jag är en kvinna på 44år har diabetes typ 1 sedan 30 år. Frisk å kry. Tills dec 2014 då det började hugga i axeln sådana hugg så jag knäade. Sökte hjälp hos läkaren som skickade mig till ortoped. Fick kortison i slemsäcken. Det hjälpte inte ett dugg vart värre. Fick en till… Samma visa. Tillbaka igen bad om röntgen. Nope måste ta 3 sprutor. 3:e sprutan samma igen..

Ont i axeln efter en scapulafraktur

Hej har nu fått 4 st kortisoninjektioner detta har dock ej hjälpt. Smärtan kvarstår värst är det vid belastning eller när man skall sova kan absolut inte sova på denna axel. Så sömnen har blivit mycket lidande av detta . Har varit på återbesök med resultat av ytterligare en spruta i ett senfäste. Vad borde vara en rimlig åtgärd av denna axel?

Ont i mångar år utan diagnos

Hej!
År 2006 fick jag frusen axel i vänster arm som år 2009 började gå tillbaka med hjälp av tänjning av sjukgymnastik. Samma år började besvären i höger arm (är högerhänt) och processen gick snabbare i december 2009 tilltog smärtorna och Panodil, Ibumetin och Dexofen ej tillräckligt.
Fick börja med tablett Morfin.