08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-12.00, 13.00-17.00
Väntetider: Mottagning 2-4 v. Operation 3-6 v.

Akupunktur vid frozen shoulder?

Hej, Jag undrar varför ni inte har med akupunktur som behandlingsform? Jag har gått med frozen shoulder i ett par år.Jag arbetar i Shanghai och fick tipset att gå till en kinesisk terapeut. Redan efter en behandling blev det mycket bättre. Har sen gått på 3 behandlingar till och har nästan full rörlighet i armen även bakom ryggen vilket var helt omöjligt förut. Jag kan nu ta på mig kläder helt utan smärta. Behandlingen har mycket gått ut på att trycka o massera ömma punkter på armen och skuldran men oxå på benen. Avslutning med akupunktur runt skuldran, i armen och på benet.

Akupunktur är en väl fungerande metod för att tillfälligt lindra smärta. Frusen axel är en smärtsam, ofarlig och självläkande sjukdom där akupunktur säkerligen kan fungera för många patienter som en tillfällig smärtlindrande behandling. Jag saknar dock kunskaper om akupunktur och kan därför inte skriva om metoden.

Långvarig stelhet och smärta i axeln

Hej! Många år med värk från axlar,armar armbågar, handleder och händer. Gått att leva med. Sedan oktober 2012 har värken från axlar eskalerat, värst i höger axel. Kan bara ligga på rygg, sover inga hela nätter, svårt att duscha, dra upp byxorna, stoppa ner skjortan, torka mig i baken efter toabesök. Jobbar som vanligt men livet är besvärligt. Läser ett röntgensvar från 2017-04-12 från allmänläkaren på VC: vä axel: 2mm stor kalk subakromialt, annars normalt ingen artros. hö axel: normalt fynd, ingen artros. Allt bra, tack och hej! Min fråga: vad gör jag nu?

Vad gäller vänster axel så bör man fundera över diagnoserna frusen axel eller impingement. En uttalad stelhet i axeln där man inte kan lyfta armen upp till axelhöjd, inte kan nå ryggslutet med handen brukar oftast vara en frozen shoulder.

Frozen shoulder i 10 års tid

Har i 10 års tid gått på sjukgym efter frusen axel. Drog i trädgren under skadetiden o armen liksom försvann. Jag kan inte jobba mer än enhalvtimme sen lossnar den och då vilar jag den. Så går rundgången. Om man drar ut den hårt är den borta i två veckor med värk. Vilken operation är bäst?

Det är inte så sannolikt att du haft en frozen shoulder i 10 års tid. Frozen shoulder är självläkande, men ibland kan tillståndet i ett senare skede leda till en “impingement“. Prata med din husläkare, se till så du får en röntgen, därefter en remiss till en axelspecialist.