08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Ont i axeln i 14 år

Jag är kvinna och har haft problem med min axel i 14 år, jag är nu snart 40 år. Det började med att göra ont vid viktträning av axlar samt bröst. Smärtan sitter på utsidan av axel och strålar ner mot armbågen.

Jag har även problem med skulderblad och nacke, det knakar och jag har muskelknutor som aldrig går bort. Jag kan inte göra triceps-dips för då fastnar axel och något i den hoppar till. Jag har gått hos många ortopeder, naprapater, hållt på med sjukgymnastik i många år. Känner inte att min smärta tas på allvar och den hämmar mig i vardagssituationer, t ex har jag ont av damsuga, diska, bära mm. Har röntgat och bedöms ha impingement, rotatorcuffsyndrom och problem med bicepssenan. Blir enbart rekommenderad sjukgymnastik igen. Jag har frukansvärt ont och nu fungerar inte längre värktabletter. Varför rekommenderas jag inte en operation när jag har haft smärta i så många år?

Operationsindikationerna för impingement är huvudsakligen en kronisk smärta som påtagligt sänker livskvalitén och som inte förbättras av sjukgymnastik. I ditt fall vore det nog bra att utesluta andra diagnoser ex.  instabilitet, bakre labrumskada och olika typer av nervinklämningar.  Det senare är dock ovanligt.