08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Knakar och gör ont vid pressövningar

Hej, Jag styrketränade under ett år väldigt hårt och förmodligen lite fel, det började med att jag hade lite ont i vänstra axeln bara vid axelpress. Jag forsatte att träna och till sist efter några månader över till båda axlarna och brutalt smärta som fick mig att sluta gyma jag kunde inte ens göra vardagliga sysslor. De knakade hela tiden och efter varje knakning var det smärtsamt. Det har nu gått ett år och smärtan har gått bort till 80% men så fort jag börjar träna axlar/armar/bröst så börjar axlarna knaka rejält (efteråt) och de mår så mycket sämre. Jag kan inte ens göra en armhävning utan att det börjar knaka och göra ont! Vad kan det vara?

Det är inte ovanligt att leder knakar med jämna mellanrum. Knäpp och knak i axelleden innebär inte att den är sjuk. När det knäpper och knakar samtidigt som det gör ont  så kan man ibland kalla det för en sjukdom.

När smärtorna sitter över nyckelbensleden kan det vara frågan om artros i nyckelbensleden. Sitter smärtorna på utsidan av axelleden/överarmen så är det mer sannolikt att smärtorna kommer från bursa subakromiale eller rotatorcuffen (impingement).

Kontakta en sjukgymnast för att få tipps om hur du kan rehaba axelleden.