08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Felbehandlad stor rotatorcuffruptur

Landstingets ömsesidiga försäkringsbolag (LÖF) har bedömt min massiva rotatorkuffskada som försenad diagnos. Fick trots att röntgen visar på svåra axelskador inte operera mig förrän efter 7 mån.

Magnetkameraundersökning visar 50-75.% grad 3 stora förtviningar i musklerna och upp till 10 cm stora avkalkningar. Jag har sån fruktansvärd nattvärk. Sover med maxdos tramadol, sömntabletter och 2 stora blå isklampar på axeln. Frågade om det kunde vara impingement. Nej så läkarna det är färdigbehandlat.

Jag har tävlat på landslagsnivå. Oslo. Värdscup kvm osv kan ej arbeta som badvakt. Kan ej lyfta armen utåt och uppåt eller simcrawla. Värken förstör mitt liv. Kan jag begära en second opinion. Den som skrev på invaliditetsintyget har aldrig träffat mig.
Visar verkligen magnetkameraundersökning till 100% sånt att det är inte är någon impingement? Skall jag bekosta en egen utredning och bekosta 100 000 kr själv för att få klarhet i detta?
Åker skidor som Gustaf wasa. Ont och klarar inte av att dra i dragslangar efter 50 års träning. Pga. Värk och svaghet samt kramp i axel vid minsta belastning. Finmotoriken är helt förstörd i både styrka och kraft. Snälla, hur kan en läkare som aldrig träffat mig ge ett sådant besked i telefon. Slutbehandlat.

Det finns många olika bra behandlingsalternativ vid en massiv rotatorcuffruptur (två stora senor i axelleden är helt avrivna). Det beror lite på hur skadan ser ut och vad som tidigare är gjort. Det är nog bra om du försöker få en remiss till en ortoped som är duktig på axlar.