08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Problem efter återfästning av biceps långa sena

Hej,
Jag återfäste övre långa bicepsfästet på höger sida i februari 2015. Rehab gick bra fram till ca sex månader efter op då jag började få problem med fästet till korta biceps (förstår jag i efterhand).

Efter en del bakslag kunde jag i alla fall i julas återgå till att träna klättring relativt intensivt igen, tills jag upplevde instabilitet i axeln och knäppningar i korta bicepsfästet. Nu kan jag inte klättra alls och vill veta vad jag kan göra.

Har fått en second opinion av en klättrande ortoped i Tyskland som säger att jag har impingement, tendiosis of ssp och ac-joint osteoarthritis efter att ha tittat på mina bilder.
Fortsätter med rehabövningar, men upplever ingen förbättring. Vad kan/bör jag göra?
Mvh,M

Kättring ställer relativt stora krav på axelleden. Efter en axeloperation för ett smärttillstånd eller en akut skada så är det vanligt att man blir bättre vad gäller belastning på arbete och smärtor nattetid brukar minska.

Främre axelsmärta kan bero på flera saker. Tendinit i supraspinatussenan, artros i nyckelbensleden och impingement är inte ovanliga orsaker.

Ibland kan det vara bra att sätta en kortisoninjektin i axelledens slemsäck eller i nyckelbensleden för att få rätt diagnos.

Etiketter: