08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Ingen kraft i armen efter ett våldsamt ryck

Hej, jag är en man på 92 år. Ifjol vår körde jag min åkgräsklippare och körde på en liten sten med framhjulen. Såg den i sista sekunden och skulle styra undan men hann inte.

Resultatet blev att ratten vreds med ett våldsamt ryck imotsatt riktning som jag ville styra.
Smärtan som kom var förlamande. Hade ont i axeln (höger) i ca 2 mån, sen kändes den bra i 3 dagar och jag tog mej en simtur på 10 meter och kände inget då jag simmade. Men då jag kom upp och skulle torka mej med handduken så fick jag knappt upp den från marken. Sen har det vart dåligt ända sen dess.
Snart 1 år sen. Problemet jag har nu är att jag inte kan lyfta min högerarm på ett normalt sätt. Jag får te x hjälpa till med vänster arm då jag ska drick en kopp kaffe. Då jag vill lyfta höger arm rakt upp gör det ont och kommer bara en bit upp med armen.
Suttit och läst om Rotatorcuffruptur, misstänker att det kan vara nåt med den. Jag vore evigt tacksam för hjälp. Gått i snart 1 år med detta. I övrigt är jag en pigg och alert 92 åring som klarar mej utan någon som helst hjälp i vardagen.

En större rotatorcuffruptur förefaller vara en realistisk diagnos. Då skadan nu är 1 år gammal och du inte förefaller ha speciellt mycket smärtor skulle jag i första hand rekommendera sjukgymnastik.
Vid en större rotatorcuffskada kan du träna upp andra muskler för att hjälpa till när du lyfter och roterar i axelleden.