08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Bicepssenorna


Bicepsmuskeln långa och korta sena fäster på skulderbladet

Bicepsmuskelns ursprung utgörs av två bicepssenor i axelleden. Den långa tunna bicepssenan och den korta tjocka bicepssenan. Bicepsmuskelns viktigaste funktion är egentligen att rotera underarmen. Bicepsmuskeln hjälper även till att böja i armbågsleden. Det finns dock flera andra starka muskler som böjer i armbågsleden.

En annan funktion är att stabilisera axelleden genom att förstärka broskläppen runt ledskålen. Den långa bicepssenan aktiveras framför allt vid kastande rörelser i axelleden. 

Det är ovanligt att den övre korta, tjocka bicepssenan skadas. Det är dock inte ovanligt att den långa, tunnare bicepssenan skadas.

Egenremiss dygnet runt
Har du svårt att ordna en remiss och redan är färdigutredd i ditt hemlandsting så kan du skicka en egenremiss eller ringa och prata med någon av våra duktiga sjuksköterskor. Det enklaste är att du loggar in med BankID och fyller i vårt frågeformulär. Detta kan du göra dygnets alla timmar. Därefter blir du kontaktad under kontorstid eller kallad direkt för en mottagningstid.
Fritt vårdval i Sverige
Vi tar emot patienter från hela Sverige utan remisstvång, utan specialistvårdsremiss och utan betalningsförbindelse.
Du betalar som vid offentliga sjukhus.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

08-55 11 04 22

Telefontider
Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00