08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Utredning

RÖNTGEN

Förkalkning

Förkalkning

Spetsig akromion

Spetsig akromion

Metall&shyankare

Metall­ankare

Artros axelleden

Artros axelleden

Det finns flera olika sätt att radiologiskt undersöka axelleden. Den viktigaste undersökningen är en vanlig röntgen. Röntgen ger besked om det finns slitage av brosket (ledens smörjande glidyta), förkalkningar, benskador och bensporrar.

Undersökningen ger en fin bild av själva skelettet i axeln. Man får oftast en jämn och bra kvalitet på bilderna. Undersökningen går snabbt, är billig och ger patienten inget större obehag. Metoden lämpar sig bäst för att finna bensporrar och förkalkningar vid impingement.

Den kan många gånger påvisa de förändringar som uppstår i axelleden vid kroniska rotatorcuffrupturer, eller utesluta en tumör vid frozen shoulder. Om du är över 50 år och fått betydande smärtor och funktionsbortfall i axelleden efter en olycka skall du alltid kräva att snarast få axelleden undersökt först med röntgen (för att utesluta benbrott) och sedan med ultraljud eller MR för att utesluta en avsliten muskelsena.

ULTRALJUD

Ultraljuds&shyapparat

Ultraljuds­apparat

Biceps&shysenan

Biceps­senan

Supraspinatus&shysenan

Supraspinatus­senan

Inflammation i AC-led

Inflammation i AC-led

Ultraljudsundersökning är en dynamisk undersökningsmetod som ger en mycket detaljerad bild av axelledens ytliga senfästen, förkalkningar och bicepssenan förlopp.

Undersökningsmetoden ger en exakt information om vilka strukturer som gör ont och vilka som inte gör ont. Det går bra att detektera mycket små senskador, sk. ”partiella rupturer”.

Studier visar att ultraljud är lika bra eller bättre än MR på att finna små senskador (rotatorcuffskador), förkalkningar och instabilitet av bicepssenan. Den ultraljudsapparat som används av på mottagningen har en synnerligen hög upplösning och ger en mycket detaljerad bild av rotatorcuffen och bicepsenan.

MAGNETKAMERA

Magnet&shykamera

Magnetkameraundersökning (MR) går ut på att med hjälp av en magnet få beståndsdelarna i kroppens vatten att organisera sig i rader. Sedan bombarderas de med precisionsstyrda radiovågor som bygger upp energiknippen i vattnet. De signaler som då sänds ut från vattnet när radiovågorna stängts av kan fångas upp av en dator som räknar ut exakt hur mycket vatten det finns på olika positioner i kroppen. Röntgen är bättre på ben och MR är bättre på kroppsdelar som innehåller mycket vatten. Misstänker man skador på mjukdelar så använder man MR. MR är en undersökning som bör utföras när problemen i axeln började efter en olycka eller ett ryck. I praktiken önskar man snabbt utesluta en rotatorcuffruptur.

Boka privattid dygnet runt
Egenremiss är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 950:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-16.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Nybesök, remiss från husläkare: 250:- / frikort
Återbesök / övriga remisser: 250:- / frikort
Privatbesök utan remiss: 950:- / frikort gäller ej
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 250:- / frikort