08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Våra ortopedspecialister

Carlos Rivero Siri ortopedspecialist
Dr. Carlos Rivero Siri

Carlos Rivero Siri blev specialist i ortopedi 1999 på Huddinge universitetssjukhus, med inriktning mot titthålstekniker (artroskopi) för operationer i axel och armbåge.
Carlos Rivero Siri har i många år undervisat i Anatomi vid Karolinska Instiutet och disputerade vid Karolinska Institutet 1993.
Avhandlingen handlade om organisationen av nerver och nervrötter i ryggmärgen.
Vidare har han arbetat som handledare i avancerad artroskopisk axelkirurgi vid Akademiska sjukhuset i Uppsala och varit anställd som överläkare i axel och armbågskirurgi vid Löwet specialistmottagning (Danderyds sjukhus AB)

Huvudintresse är skador och sjukdomar i axel och armbåge, som ex. impingementsyndrom, rotatorcuffruptur, axelinstabilitet och tendiniter i armbåge. Han har en lång og bred erfarenhet med bla. artroskopiska tekniker för att reparera senskador och ledbandskador i axelleden. Han betonar vikten av att ge alla patienter en god, tydlig och utförlig information om diagnos, behandling och prognos.

Sophie Lantz tog sin läkarexamen på karolinska institutet 2005 och blev färdig ortopedspecialist på Västerviks sjukhus 2014. Arbetet på länsdelssjukhuset i Västervik har givit en bred kirurgisk erfarenhet inom både öppen och titthålskirurgi i axel och knäled.
2016 lämnade hon en överläkartjänst i Västervik för Stockholm. Efter flytt tillbaka till hemstaden har inriktning titthålskirurgi vuxit. Ett år på Sabbatsbergs sjukhus. Verksam sedan 2017 på Södermalms ortopedi. Idag handlägger hon patienter med axel-, armbågs- samt knäsjukdomar. Sophie uppskattar patientmöten och värdesätter att patienter får god information om sitt tillstånd och är delaktig i sitt val av behandling.

Björn Nordenstedt är en erfaren knäkirurg och är van att operera komplexa skador, såväl artroskopiskt som öppet. Förutom korsbandsskador, menisk- och broskskador och övrig ligamentär instabilitet så är Björn även specialist inom knäskålsinstabilitet. Björn får förfrågningar från hela landet för att bedöma och operera patienter med både medfödd- och traumatisk knäskålsinstabilitet.

Efter läkarexamen vid Karolinska Institutet i Solna och AT-tjänstgöring vid Östersunds Sjukhus fullföljdes en ortopedisk ST-utbildning vid S:t Görans Sjukhus i Stockholm. Därefter har erfarenheten vad gäller idrottsskador byggts upp vid Capio Artro Clinic Sophiahemmet under drygt 4 års tid och senare vid Aleris Elisabethsjukhuset i Uppsala under 2 års tid.

Björn har även vana att bedöma och operera patienter med smärttillstånd och skador i axelleden, såsom rotatorcuffskador, förslitningar och instabilitet. Examensarbetet under ST-utbildningen vid S:t Görans Sjukhus resulterade i en publicerad studie i ämnet nyckelbensfrakturer. Undervisning liksom kirurgisk utveckling har varit centrala sedan grundutbildningen där yngre kurskamrater utbildats och examinerats i anatomi och dissektion vid Karolinska Institutet.
Björn drev ett projekt under åren 2015-2017 och utförde den första korsbandsrekonstruktionen i Sverige på barn med senvävnad donerad från förälder.
I ämnet knäskålsinstabilitet har även skonsammare tekniker etablerats i sättet att kirurgiskt stabilisera knäskålen vid allvarlig instabilitet.

Ola Hallert

Boka privattid dygnet runt
Egenremiss är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 950:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-16.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Nybesök, remiss från husläkare: 250:- / frikort
Återbesök / övriga remisser: 250:- / frikort
Privatbesök utan remiss: 950:- / frikort gäller ej
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 250:- / frikort