08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Labrum broskläppen


Labrum sitter som en menisk runt ledskålen (glenoid)

Labrum, broskläppen är en ringformad struktur i axelleden som ibland liknas vid knäledens menisk. Labrum omsluter glenoiden (ledskålen) som en kant och ökar fördjupningen i ledskålen.

I labrums övre del fäster biceps långa sena. I labrums nedre främre del och labrums nedre bakre del fäster viktiga ledband som stabiliserar axelleden. En viktig funktion för labrum är att öka stabiliteten i axelleden. Axelleden har ett undertryck och labrum fungerar som en slags sugkkopp som håller fast ledkulan mot ledskålen.

De viktigaste strukturerna för att stabilisera axelleden är dock muskulatur och ledband. Man har beräknat att labrum står för omkring 10% av axelledens stabilitet. 

Egenremiss dygnet runt
Har du svårt att ordna en remiss och redan är färdigutredd i ditt hemlandsting så kan du skicka en egenremiss eller ringa och prata med någon av våra duktiga sjuksköterskor. Det enklaste är att du loggar in med BankID och fyller i vårt frågeformulär. Detta kan du göra dygnets alla timmar. Därefter blir du kontaktad under kontorstid eller kallad direkt för en mottagningstid.
Fritt vårdval i Sverige
Vi tar emot patienter från hela Sverige utan remisstvång, utan specialistvårdsremiss och utan betalningsförbindelse.
Du betalar som vid offentliga sjukhus.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

08-55 11 04 22

Telefontider
Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00