08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Planerad vård av EU-medborgare

Om du är försäkrad i ett EU-, EES-land eller Schweiz och vill ha planerad vård i Sverige kräver regionerna att du kan visa ett särskilt förhandstillstånd om du vill få vården på samma ekonomiska villkor som den som är försäkrad i Sverige. Förhandstillståndet visar att hemlandet står för vårdkostnaderna.

Kommer du från och är försäkrad i ett land inom EU eller något av EES-länderna Island, Norge och Liechtenstein kan du i regel söka vård i Sverige, betala hela kostnaden själv och sedan ansöka i efterhand om ersättning för dina kostnader i ditt hemland. Hur stor del av kostnaden som ersätts beror bland annat på vad motsvarande vård kostar i landet där du är försäkrad. Viss typ av vård kan kräva ett förhandsavgörande från motsvarigheten till Försäkringskassan i ditt hemland och det är viktigt att kontrollera det i förväg.  

Tillfälligt arbete

Om du själv söker och får ett tillfälligt arbete i Sverige kortare tid än tolv månader måste du registrera dig hos Försäkringskassan för att få vård till vanlig patientavgift. Arbetar du längre tid än 12 månader ska du folkbokföra dig i Sverige för att få vård på samma villkor som den som tillhör Försäkringskassan.

Om du är från ett land utanför Europa

Om du kommer från ett land som inte är Schweiz eller tillhör EU-, eller EES-länderna får du själv betala hela kostnaden om du behöver sjukvård i Sverige. Det gäller både nödvändig och planerad sjukvård.

Om du söker uppehållstillstånd

Om du har uppehållstillstånd i Sverige och behöver vård innan du har blivit folkbokförd betalar du själv hela kostnaden för vården.
Det är Skatteverket som sköter folkbokföringen. Folkbokföringen brukar gälla från det datum då du ansökte om den hos Skatteverket. Det betyder att om du behöver vård innan Skatteverket har fattat beslut får du tillbaka de kostnader du haft för vården utom patientavgiften. 

Egenremiss dygnet runt
Har du svårt att ordna en remiss och redan är färdigutredd i ditt hemlandsting så kan du skicka en egenremiss eller ringa och prata med någon av våra erfarna sjuksköterskor. Det enklaste är att du loggar in med BankID och fyller i vårt frågeformulär. Detta kan du göra dygnets alla timmar. Därefter blir du kontaktad under kontorstid eller kallad direkt för en mottagningstid.
Fritt vårdval i Sverige
Vi tar emot patienter från hela Sverige utan remisstvång, utan specialistvårdsremiss och utan betalningsförbindelse.
Du betalar som vid offentliga sjukhus.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-17.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Besök med remiss: 200:- / frikort
Besök utan remiss: 400:- / frikort
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 400:- / frikort