08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Kan man träna vikter med en protes?

Hej! Jag har atros grad 3 med kraftig brosk förslitningar i axeln. Har fått bekräftat en ny axelled som ska opereras om 5 till 6 månader, står på prioritera listan nu.
Frågan är hur många procent av invaliditet nedsättning blir de för en ny axelled? Påverkas de mycket med rörelserna och hur pass nedsatt blir de? Kommer man kunna träna lite vikter med en protes?

Vid en okomplicerad artos i axelleden är målsättningen med att operera in en axelprotes att funktionen i axelleden skall öka och smärtan minska. Graden av invaliditet skall minska.

Upplever du idag att axelleden fungerar bra trots artrosen så kanske det är bättre att vänta med operationen.

En axelprotes är en mekanisk led som består av en ledkula i metall och en ledskål i plast. Tung belastning leder till att protesen slits ut snabbare.

Egenremiss dygnet runt
Har du svårt att ordna en remiss och redan är färdigutredd i ditt hemlandsting så kan du skicka en egenremiss eller ringa och prata med någon av våra duktiga sjuksköterskor. Det enklaste är att du loggar in med BankID och fyller i vårt frågeformulär. Detta kan du göra dygnets alla timmar. Därefter blir du kontaktad under kontorstid eller kallad direkt för en mottagningstid.
Fritt vårdval i Sverige
Vi tar emot patienter från hela Sverige utan remisstvång, utan specialistvårdsremiss och utan betalningsförbindelse.
Du betalar som vid offentliga sjukhus.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

08-55 11 04 22

Telefontider
Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00