08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00
  • Hem
  • Bakre instabilitet
  • Hem
  • Bakre instabilitet

Långvarig bakre instabilitet..

Hej. Sedan 15 år tillbaka har jag en bakre instabilitet, subluxerande bilat men håller det funktionellt med stabträning, kontinuelig jutsuträning och rejält muskelpkt. Nu en traumatisk nyuckelbensledsluxation på påskafton. Hö sida. Grad tre-fyra gissar jag. AT-läkaren sa inte ngt om graden. Smärtlindring, slynga, erbjuden sjukgymnastremiss, sjukskrivning. Planerat åb om 6 v för opbedömning ev rekonstruktion. Min fundering rör resultatet av det, eftersom jag redan var så instabil sedan tidigare. Hur bra blir det utan op eller hur bra blir det att ta ligament från en redan instabil axelled?? Är ngt förbättrad efter fem dagar, kan sova, tränar avlastat men rejäl rörelsesmärta med viss utstrålning i armen. värst i abduktion, flektion, scaptionläget så klart. Supraspinatus är hel. Det har jag kollat!!!!  Jag är väldigt beroende av att det blir bra, så att jag kan fortsätt att träna…har diabetes typ 1 och bulimi sedan 20 år tillbaka, senaste året under hyfsad kontroll, delvis pga mkt träing. Alla tankar om hur jag på bästa sätt får den här axeln att bli bra är välkomna!

Återbesök efter 6 veckor för operationsbedömning är inte meningsfullt, eftersom det fortfarande kan göra väldigt ont. Har du stora problem efter 6 månader så kan man överväga operation.  Operation av en AC-luxation grad 3 ( grad 4-6 är sällsynt) ger nästan lika bra resultat vad gäller styrka, smärta och funktion som konservativ behandling. I genomsnitt så ger dock konservativ behandling lite bättre resultat än operation hos de flesta patienter. Operation av en nyckelbensled som glidit ur led brukar rekommenderas när kosmetiken är viktig eller hos individer som arbetar mycket med händerna över huvudet.  /Carlos Rivero Siri

Egenremiss dygnet runt
Har du svårt att ordna en remiss och redan är färdigutredd i ditt hemlandsting så kan du skicka en egenremiss eller ringa och prata med någon av våra duktiga sjuksköterskor. Det enklaste är att du loggar in med BankID och fyller i vårt frågeformulär. Detta kan du göra dygnets alla timmar. Därefter blir du kontaktad under kontorstid eller kallad direkt för en mottagningstid.
Fritt vårdval i Sverige
Vi tar emot patienter från hela Sverige utan remisstvång, utan specialistvårdsremiss och utan betalningsförbindelse.
Du betalar som vid offentliga sjukhus.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

08-55 11 04 22

Telefontider
Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00