08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00
  • Hem
  • Bakre instabilitet

Långvarig bakre instabilitet..

Hej. Sedan 15 år tillbaka har jag en bakre instabilitet, subluxerande bilat men håller det funktionellt med stabträning, kontinuelig jutsuträning och rejält muskelpkt. Nu en traumatisk nyuckelbensledsluxation på påskafton. Hö sida. Grad tre-fyra gissar jag. AT-läkaren sa inte ngt om graden. Smärtlindring, slynga, erbjuden sjukgymnastremiss, sjukskrivning. Planerat åb om 6 v för opbedömning ev rekonstruktion. Min fundering rör resultatet av det, eftersom jag redan var så instabil sedan tidigare. Hur bra blir det utan op eller hur bra blir det att ta ligament från en redan instabil axelled?? Är ngt förbättrad efter fem dagar, kan sova, tränar avlastat men rejäl rörelsesmärta med viss utstrålning i armen. värst i abduktion, flektion, scaptionläget så klart. Supraspinatus är hel. Det har jag kollat!!!!  Jag är väldigt beroende av att det blir bra, så att jag kan fortsätt att träna…har diabetes typ 1 och bulimi sedan 20 år tillbaka, senaste året under hyfsad kontroll, delvis pga mkt träing. Alla tankar om hur jag på bästa sätt får den här axeln att bli bra är välkomna!

Återbesök efter 6 veckor för operationsbedömning är inte meningsfullt, eftersom det fortfarande kan göra väldigt ont. Har du stora problem efter 6 månader så kan man överväga operation.  Operation av en AC-luxation grad 3 ( grad 4-6 är sällsynt) ger nästan lika bra resultat vad gäller styrka, smärta och funktion som konservativ behandling. I genomsnitt så ger dock konservativ behandling lite bättre resultat än operation hos de flesta patienter. Operation av en nyckelbensled som glidit ur led brukar rekommenderas när kosmetiken är viktig eller hos individer som arbetar mycket med händerna över huvudet.  /Carlos Rivero Siri

Boka privattid dygnet runt
Egenremiss är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 950:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-16.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Nybesök, remiss från husläkare: 275:- / frikort
Återbesök / övriga remisser: 275:- / frikort
Privatbesök utan remiss: 950:- / frikort gäller ej
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 275:- / frikort