08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00
  • Hem
  • Artros i nyckelbensleden

Ont i nyckelbensleden efter hantelpress

För 2 veckor sedan när jag skulle köra sne Hantelpress ganska tungt, precis när jag skulle ”vrida upp” vikterna så fick ja jätteont och fick lägga ner dom direkt, kunde inte köra mer det passet då det bara gjorde väldigt ont. Nu så gör det fortfarande lika ont och jag har bara vilat och försökt röra axeln normalt utan vikt, kan inte ens göra en armhävning pga smärtan. Efter lite googlande så misstänker jag att det handlar om nyckelbensleden? Känner även att det är nån liten upphöjning på axeln också men väldigt lite, men precis på den leden eller ”kulan”. Gör tex ont när ja ska ta på mig en jacka och sånna saker också när ja ”brodern armen.
Min fråga är egentligen bara vad jag bör göra? Sluta styrketräna bröst axlar helt och bara vänta i ett helt år som det låter som att set kan ta? Eller ska jag försöka träna så mycket som möjligt men med lättare vikter?
Tacksam för svar!

Smärtor i nyckelbensleden hos individer som ägnar sig åt styrketräning är vanligt. En minskad belastning av axeln ger oftast mindre smärtor.

Tränar du styrka under väldigt många år är sannolikheten hög att du utvecklar ett slitage i nyckelbensleden. Artros i nyckelbensleden är i sig är inte skadligt. Men det kan i vissa fall göra ont. Vanligen är smärtan övergående.

Artros i nyckelbensleden (att brosket slitits ut) efter långvarig styrketräning kan dels leda till att benkanterna i nyckelbensleden växer till. Det kan också leda till att benet i själva yttre nyckelbensändan luckras upp. Det senare kallas för weightlifters shoulder.

Oavsett orsak så brukar smärtorna i nyckelbensleden minska med minskad belastning av nyckelbensleden. Hur mycket man behöver minska belastningen varierar mellan olika individer.

Egenremiss dygnet runt
Har du svårt att ordna en remiss och redan är färdigutredd i ditt hemlandsting så kan du skicka en egenremiss eller ringa och prata med någon av våra erfarna sjuksköterskor. Det enklaste är att du loggar in med BankID och fyller i vårt frågeformulär. Detta kan du göra dygnets alla timmar. Därefter blir du kontaktad under kontorstid eller kallad direkt för en mottagningstid.
Fritt vårdval i Sverige
Vi tar emot patienter från hela Sverige utan remisstvång, utan specialistvårdsremiss och utan betalningsförbindelse.
Du betalar som vid offentliga sjukhus.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-17.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Besök med remiss: 200:- / frikort
Besök utan remiss: 400:- / frikort
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 400:- / frikort