08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00
  • Hem
  • Fraktur av överarmsbenet

Protes efter brott i axelkulan

Bröt axelkulan i vänster axel samt en del av benet nedan kulan 2014. Opererades med platta och 8 st spikar. Inga sener eller muskelfästen som skadades. Gick på sjukgymnastik och fick upp rörlighet rätt så bra 30%. Sedan inföll en smärta så att jag inte kunde göra någon rörselse med axeln. Fick 4 st kortisonsprutor i axeln utan resultat. Ortopeden i Malmö kom fram till att bäst att göra en operation och se om det finns infektion. Platta och spikar bort och en odling visade på infektion, hösten 2015.
Aktuella status , är mindre rörlighet och kan ej ta axeln mer än i 35 grader.
Ska jag operera in axelprotes?

Frågan är svår att svara på utan att ha sett röntgenbilderna. Rent generellt så brukar man rekommendera en axelprotes efter en fraktur av ledkulan om den del av ledkulan som ledar mot ledskålen är skadad och förlorat sin runda form (artros i axelleden).
När man har utvecklat artros i axelleden efter en fraktur i axelledens ledkula och har starka smärtor som ger en betydlig försämring av livskvaliteten, så kan en axelprotes vara en möjlighet.

Tre axelfrakturer på tre månader

Hej! På tre månader har jag dragit på mig tre frakturer; den först i höger axel, den andra en månad senare i vänster axel + kråkbenet och ytterligare 2 månader senare en spiralfraktur i höger överarm.

Jag har två frågor. Just innan sista frakturen hade jag brutit igenom med sjukgymnastiken då jag höll på att få en riktigt låst axel.
Nu är den väl värre än någonsin med den otros jag har och den orörlighet skadan medför.

Så hur kan jag på bästa sätt mota Olle i grind för axlarnas räkning?
Jag försöker rulla med axlarna och höja och sänka dem flera gånger under dagen men det räcker inte det känner jag på värken i högeraxeln.
Finns det något mer jag kan göra? Sen undrar jag också om det kan finnas någon medicinsk bakgrund till att jag brutit mig så tätt förutom sköldkörtel och benskörhet för det är kollat och det var helt normalt.

Du verkar ha en väldig otur. Om du inte bara har otur utan får frakturer vid smärre olyckor så bör man fundera på andra orsaker till alla dina frakturer. Att bryta kråkutskottet kräver en väldig energi och är ganska ovanligt.

Stel efter fraktur i axeln

Kan en komplicerad fraktur, där infraspinatusmusklen fäster in och senskador på supraspinatus ge samma symtom som en frusen axel? Smärta utsida överarm. Olyckan 3/3 2015. Går 0 grader  i utåtrotation att avfärda som en traumatisk frusen axel? Bör man misstänka att frakturen kan vara felläkt och det då påverkar 0-rotationen?

Ont efter axelfraktur

Hej! För mer än 2 år sen fick jag en fraktur i höger axeln efter att ha ramlat av en stol. Har inte tänkt på det så mycket men på senaste tiden när jag gör tex armhävningar eller liknande märker jag efter att det gör sjukt ont i exakt samma ställe som frakturen och det blir bara värre och värre, vågar knappt göra något som armhävningar längre eftersom jag vet att det gör så sjukt ont efteråt, hur kan det vara att det ännu gör ont och ska jag kontakta läkare igen?

Boka privattid dygnet runt
Egenremiss är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 750:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-16.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Nybesök, remiss från husläkare: 250:- / frikort
Återbesök / övriga remisser: 250:- / frikort
Privatbesök utan remiss: 750:- / frikort gäller ej
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 250:- / frikort