08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00
  • Hem
  • Knak och knäpp i axeln

Smärtsamma klick i axeln sedan 2 år

Hej jag är 21 år och har haft problem med min högra axel i mer än 2 år.
Har tränat rehabilitering i snart ett och ett halv år men ej fått önskad resultat då smärtan och obehaget i axeln inte försvinner. Axeln knäpper något enormt högt och mycket när jag höjer armen och gör olika rörelser med axeln och det gör då även ont med klicket. Smärtan sitter på insidan och strålar ner i armen.
Träffat flertal läkare och specialister men dem vill inte fortsätta undersöka då dem säger det handlar om en upper cross syndrome. Impingement visar sig det inte vara för jag får inte ont på testerna. Kan detta stämma?
Då min vardag är begränsad så känner jag mig helt instängd.
Jag är myckeet aktiv och sköter fortrfarande min rehabilitering extremt noga men den hjälper inte.
Snälla hjälp

Hos unga individer som styrketränar och får problem med axelsmärta är sjukdomar som Weightlifters shoulder och impingement vanligast. Weightlifters shoulder brukar göra ont på ovansidan av axeln, över nyckelbensleden.
En bakre instabilitet kan ge smärtor och klick i axeln framför allt när du lyfter armen rakt fram och roterar den inåt. Samtidigt brukar man känna att ledkulan vill glida bakåt.
En lite ovanligare diagnos är “snapping shoulder” då brukar smärtan sitta över skulderbladen.
Om axeln fungerar bra på jobb, du sover bra, men mest har problem vid styrketräning så är det bästa sannolikt att göra en paus i styrketräningen.