08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00
  • Hem
  • Ont i bicepssenan

Ont i bicepsmuskeln efter operation av inklämning

Hej!
Jag har haft problem med min vänstra axel i lite över 3 år nu. Det började göra ont en tid efter att jag började styrketräna, men samtidigt började jag ett nytt jobb där jag satt framför datorn och skrev hela dagarna. Jag satt med dålig hållning och ortopeden säger att han tror att detta är orsaken till mina problem?!
För ett år sedan opererades jag och då skrapade dom bort lite av slemsäcken men utöver det såg dom inget mer förutom att bicepssenan var fransig samt något annat fäste också. Ortopeden sa att det såg ut att ha varit inflammerat under en längre tid. Fick diagnosen sekundärt impingement. Sjukskriven 2 veckor heltid och sedan 1 vecka 50%. Det kändes bra efter operationen förutom att jag hade väldigt ont i hela biceps vilken ortopeden trodde var en blödning. Så fort jag började arbeta heltid igen kom smärtorna tillbaka och jag fick så ont att rehaben inte gick att utföra ordentligt. Blev otroligt deppig.

Ortopeden tyckte att jag skulle byta jobb så jag bytte till en matbutik och det var då smärtorna blev otroligt jobbiga. har fått åtskilliga kortisoninjektioner i axeln samt bicepsfästet.

Röntgen efter operationen visar på mer problem än innan op.. Dom skriver att ”ruptur på supraspinatus invändigt kan inte uteslutas” jag har haft ont i det området i omgångar men ortopeden säger att det endast är något som röntgenläkarna skriver för att ”hålla ryggen fri”. Stämmer detta? På röntgenpapperet som jag beställde hem står det även ”ingen progress sedan förra röntgen snarare regress”. Blir så himla deppig och det enda ortopeden säger det är att han kan klippa biceps och sy fast den på ett annat ställe då han tror att smärtorna kommer från bicepsfästet. Men det känns inte som att jag bara vill kapa den och hoppas att det går över.

Ibland kan axeln kännas bra förutom i vissa vinklar eller om jag belastar den. Men testar jag mig på ett träningspass som involverar axeln så får jag riktigt ont.

Kan det vara biceps? Eller kan problemet ligga i supraspinatus? Har googlat och läst att det är svårt att skilja på dessa.
Brukar det bli bättre om man syr fast biceps på ett annat ställe? Ortopeden sa även att det kan bli värre om man går in i supraspinatus och kollar om det är trasigt inuti samt att rehaben är på 9 månader. Stämmer detta?

ÄR så himla tacksam för svar!

Bicepsmuskeln har två ursprung i axelleden. Den långa tunna bicepssenan och den korta tjocka bicepssenan. Den långa bicepssenan fäster inuti axelleden på ledskålens ovansida och löper sedan på tvärsen genom leden ut i en kanal på ledhuvudet.
Smärtor som sitter i själva bicepsmuskeln efter en operation av impingement, kan bero på sammanväxtningar eller inflammation i bicepssenans kanal i ledhuvudet (sulcus bicipitis). Detta problem med bicepssenan kan man inte se på bilder från en magnetkameraundersökning.

Bicepssmärtor efter en operation för impingement beror inte på ett kirurgiskt ”misstag”, snarast på otur. Sannolikt leder en liten blödning i axelleden till att blod klumpas ihop i bicepskanalen och bildar sammanväxtningar i den trånga bicepskanalen.

Genom att sätta en kortisoninjektion med lokalbedövning i själva axelleden (intraartikulärt) kan man ställa diagnos och behandla bicepssmärtorna. Kortisoninjektion vid postoperativ bicepssmärta fungerar så pass bra att effekten inte kan förklaras av kortisonets antiinflammatoriska egenskaper, utan snarare kortisonets nedbrytande egenskaper. Dvs kortisonet bryter ned sammanväxtningarna i bicepskanalen (sulcus bicipitis).

Bicepstendinit i armbågen

Hej,

Jag har under senaste 8 månaderna dragits med en skada i vänster armveck/biceps. Smärtan uppstår framförallt om jag supinerar handen med motstånd. Kan inte träna riktigt då alla övningar som involverar biceps smärtar, tex chins, träning i ringar osv.

Skadad bicepssena

Jag har haft av bicepsmuskelns långa sena från sitt fäste. Har en grop i bicepsmuskelns övre del. En Karl Alfred muskel helt enkelt. Detta gjordes för ca 1 år sedan. Nu är besvären smärta och kraftlöshet efter nästan alla arbetsmoment (elektriker). Den ökar då man lyfter armen i positioner ovan huvudhöjd. Det strålar även längs överarmens bicepssida dagligen och nästan varje natt. Det ger mig därför ofta problem med sömnen. Nu besöker jag läkare som inte verkar tro på mina problem, eller så anser han att det inte är så allvarligt.Frågorna är. operar man inte män som har 20 år kvar att jobb inom sitt egna yrke? Kan man inte lindra de dagliga smärtorna med mindre titthåls ingrepp?

Olika yrken ger olika problem i axelleden. Just elektriker drabbas oftare än andra av skador på bicepsmuskelns långa sena. En avriven bicepssena brukar läka fast lite längre ned på armen. En avrivning av bicepsmuskelns långa sena lönar det sig sällan att operera annat än av estetiska skäl eller om man har kramper i bicepsmuskeln.
Ett undantag till denna regel är att just elektriker, som drabbas av mer problem efter en bicepsskada än andra patienter. Kramper är också vanligare efter en bicepsseneruptur hos en elektriker. Den vanligaste orsaken till att just bicepssenan lossnar hos en elektriker är impingement.
Svaret blir således att det är ganska vanligt att man opererar patienter med bicepsskador, men man åtgärdar grundsjukdomen och inte bicepsskadan. En elektriker med en bicepsskada och kramper kan man dessutom behöva operera med en sk. bicepstenodes. dvs att man fiskar fram senan och syr fast den. Kramper i bicepsmuskeln är ett tecken på att senan inte vuxit fast. / Carlos Rivero Siri

Operation av bicepssenan

Hej. Jag har nyligen undersökts av ortoped för jag har kalkaxel/impingement. Det smärtar i biceps bl.a och om senan till muskeln visar sig vara skadad eller sliten tyckte ortopeden att då är det enklast att skära av den varpå muskeln skulle komma att hamna längre ner men den skulle vara lika funktionsduglig och stark som innan. Enligt ortopeden behöver muskeln  inte vara på ursprungsplatsen utan det var ngt rudimentärt läge då vi i urminnes tider gick på alla fyra. På sjukhuset hemsida står att dom utför titthålskirurgiska senreparationer hos medelålders. Nu vet jag ju inte om senan är skadad men jag känner oro och har tyvärr inget förtroende för den här ortopeden.Dessutom vill jag ju inte att muskeln ska sitta längre ner på armen bara för att det är ”enklast” om man nu kan åtgärda en eventuellt skadad sena. Axeln är röntgad med vanlig röntgen och jag kommer att få operationstid om c.a 3-8 v. Tacksam för svar / A

Även om man har ont i bicepsmuskeln så är det inte så vanligt att själva  bicepssenan är skadad. Vanligen värker bicepssenan för att den är inklämd. Är bicessenan skadad och man har en uttalad smärta ut i bicepsmuskeln så kan det vara klokt att klippa av bicepssenan.  Att bara klippa bicepssenan ger lite bättre resultat vad gäller smärta och ger mindre risk för komplikationer än om man klipper av den och syr fast den längre ned. Bicepsmuskeln har två övre fästen. Det mindre fästet, biceps långa sena, är det som kan bli skadat. När man klipper av det lilla fästet så är det oftast svårt att se någon skillnad hos patienter förutom hos de som är vältränade med oproportionellt stora bicepsmuskler eller de som är lite ”magra”.  /Carlos Rivero Siri

Ont i biceps efter träning

Hej! Kille 31 år. Mitt problem är en krånglande axel sedan april. haft känningar framsida axel med utstrålande smärta biceps proximalt. Började egentligen efter flyes (en övning där man får sträck på bicepssenan) elller bänkpress. Har kört rotatorkuffsträning i 2 månader utan någon som helst resultat. Smärtan kan beskrivas som molande med olika intensitet, som mest VAS 5, ingen smärta nattetid eller smärthugg vid rörelser över huvudet. De gånger jag prövat pressar över huvudet eller bänkpress har värken intensifierats två dagar senare, molande karaktär. Ingen smärta i utåtrotationer. Funderar på om symptomen kan stämma överens med en SLAP skada och undrar även vad sannolikheten och prognosen är för att man ska klara sig utan op? Mvh Gustav

Du kan ha drabbats av en inklämd bicepssena eller en liten inflammation i bicepskanalen. Undvik supination (utåtrotation) i underarmen när du tränar bicepsmuskeln. Det låter inte som en SLAP skada. / Carlos Rivero Siri

Boka privattid dygnet runt
Egenremiss är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 950:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-16.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Nybesök, remiss från husläkare: 275:- / frikort
Återbesök / övriga remisser: 275:- / frikort
Privatbesök utan remiss: 950:- / frikort gäller ej
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 275:- / frikort