08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Outhärdlig smärta i ena axeln under ett år

Ont i ena axeln. Smärtan i axeln strålar ner i armen till handen. Ibland känselbortfall i handen har ingen styrka då i handen.
Känner en vän med samma axelsmärtor, som liksom jag gått hos osteopat, sjukgymnast, naprapat och fått kortisonsprutor i axeln som ej alls hjälper. Osteopaten har symtomlindrat bort axelsmärtan, som sedan med full kraft återkommer efter ca 2 till 3 veckor.
Hållt på så i ett år nu! Jag har fått rådet att bli undersökt av er. Min vän som hade samma symtom med ont i axeln, hade en sena i kläm, opererades i axeln efter röntgen/ultraljud och blev frisk.
Det är 4 år sedan nu. Eftersom vi haft exakt samma symtom från axeln, gått hos samma sk hjälpare tidigare nämnda i inlägget, så är det Hög tid för mig att få komma till er för undersökning av axeln och förhoppningsvis Botas.
Min axelsmärta blir värre för varje gång den återkommer, efter osteopatens mkt dyra hjälp. Axelvärken går bort efter hans behandling men tyvärr kommer den tillbaka med mindre tid mellan varje behandling nu och är axelsmärtan än kraftigar. Snälla ni jag behöver Er kunskap och Hjälp.

Nu är axelsmärtan akut och överstiger 10 på smärtskalan, som enligt gängse normer är högst! Smärtan i axeln är där hela tiden.
Inte bara vid viss rörelse eller ibland. Jag står inte ut med denna smärta, känns hopplöst. Ber därför om en tid med sk förtur pga min smärtsituation.

PS har förgäves bett min husläkare på vårdcentralen om remiss men blivit avfärdad med att jag är ung och axelsmärtan går över?!
Sådant svar av en läkare känns inte seriöst då hon vet Hur ont jag har haft sista året samt alla olika behandlingar jag gjort.
Nu återstår Ni. Vänligen ge mig en tid för undersökning, röntgen, ultraljud så ni ser var felet är och förhoppningsvis kan bota mig.
Har fått ångest av värken eftersom den är konstant, efter bara 4 dagar behandlad av osteopat. Inget illa om honom för skulle han ej kunna ge mig de få dagars paus från ohyggliga smärtan så orkar inte jag vara i min kropp, det gör för ont och jag har inget liv.

Kan inte sova ens pga axelsmärtan så igen, Snälla Doktorer hos er, Hjälp mig. Vad kan denna ettåriga, plötsliga axelvärk vara? Har Ej varit med om olycka lyft tungt eller dylika orsaker att ta på för att axelvärken uppstod. Möjligen kan det ha, men mkt lite att göra med att jag är högerhänt, nästan alla är det och sitter å jobbar vid datorn arbetstimmar, men det gjorde jag långt innan detta med värken kom..

Vanliga orsaker till axelsmärtor hos unga är impingement eller en överrörlighet i axelleden. Bägge tillstånden kan behandlas effektivt med sjukgymnastik. Olika typer av manipuleringar kan sannolikt endast ge en kortvarig smärtlindrande effekt.
Om sjukgymnastiken skall fungera som tänkt behöver du följa sjukgymnastens program och träna minst en gång per dag de första 2-3 månaderna.
Sporadisk axelrehabilitering har ingen större effekt. En intensiv axelrehab har däremot en överraskande god effekt hos en betydande andel av patienterna.
Du är naturligtvis välkommen till oss. Enklast är att du själv ringer till oss för att boka tid.

Frozen shoulder eller impingement?

Har nu haft axelvärk och rörelse problem i 7 månader. Opererades i januari för ett diskbråck vilket inte hjälpte.
Min ortoped och sjukgymnast är inte överens om vad jag har för diagnos frusen skuldra = sjukgymnast.  Förträngning i axelleden (impingement) = ortopeden.  Är egen företagare i bygg branchen har väldigt svårt att vara sjukskriven.  HJÄLP!

Om du klarar av att lirka handen till ländryggen så är diagnosen sannolikt inte frusen axel.  Frusen axel är en väldigt ovanlig sjukdom bland hantverkare. Impingement är desto vanligare.

Egenremiss dygnet runt
Har du svårt att ordna en remiss och redan är färdigutredd i ditt hemlandsting så kan du skicka en egenremiss eller ringa och prata med någon av våra duktiga sjuksköterskor. Det enklaste är att du loggar in med BankID och fyller i vårt frågeformulär. Detta kan du göra dygnets alla timmar. Därefter blir du kontaktad under kontorstid eller kallad direkt för en mottagningstid.
Fritt vårdval i Sverige
Vi tar emot patienter från hela Sverige utan remisstvång, utan specialistvårdsremiss och utan betalningsförbindelse.
Du betalar som vid offentliga sjukhus.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

08-55 11 04 22

Telefontider
Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00