08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00
  • Hem
  • Sternoklavikularleden
  • Hem
  • Sternoklavikularleden

Tietzes sjukdom?

Hejsan! Efter många år av smärta i vä axel med läkarbesök och sjukgymnastik så hamnade jag för ett år sedan på Ortpedmedicinskt center i Kristianstad, efter att ha blivit utredd av ortopeden med MRT och vanlig röntgen som inte visade något, troligtvis tietzes syndrom.Bedömning (Ortoped medicin): Svårdiagnostiserad kliniskt. Kontraktur i den scapulathoracala fascian? Jag bedömer att patienten inte har ett tydligt tietzes syndrom.Åtgärd:  Rörelseträning med lätt stabiliserande träning inrot och utrot. Bör kunna ha hjälp av djup akupunktur för att sedan kunna träna ytterligare. Råd till pat att ta kontakt med sjukgymnast.Så jag gick till en sjukgymnast fick akupunktur, stretching, massage och träningsprogram m.m, men står fortfarande på ruta ett, men kanske ännu värre. Hela vä skuldran har lyft sig så att jag ser helt sned ut.Har även börjat få samma problem med hö axel, med smärtor på kvällen och nattetid, beroende på vad jag har gjort under dagen och jag har även fått låsningar nattetid i vänstra käken, vet inte om det har ett samband, allt detta tär jättemycket på min energi. Finns det någon annan metod eller behandling som du skulle vilja rekommendera? Skulle gärna vilja att man gick in i axeln och titta efter vad det är som sitter fast, eller operation, vad som helst bara värken försvinner. Vad rekommenderar du? Med vänlig hälsning Marie

Tietzes sjukdom ger en distinkt knöl och smärta över den inre nyckelbensleden (sternoklavikularleden), som sitter under halsen. Mestadels är det 20-30 åriga män som drabbas av Tietzes sjukdom. En kvinna runt 50 år drabbas annars vanligen av impingement, instabilitet eller frozen shoulder. Sök dig till en axelspecialist. / Carlos Rivero Siri. 

Egenremiss dygnet runt
Har du svårt att ordna en remiss och redan är färdigutredd i ditt hemlandsting så kan du skicka en egenremiss eller ringa och prata med någon av våra duktiga sjuksköterskor. Det enklaste är att du loggar in med BankID och fyller i vårt frågeformulär. Detta kan du göra dygnets alla timmar. Därefter blir du kontaktad under kontorstid eller kallad direkt för en mottagningstid.
Fritt vårdval i Sverige
Vi tar emot patienter från hela Sverige utan remisstvång, utan specialistvårdsremiss och utan betalningsförbindelse.
Du betalar som vid offentliga sjukhus.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

08-55 11 04 22

Telefontider
Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00