08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Vad krävs för att få en operation?

Vad krävs för att få en operation? Har artros i ac-leden, axelskålen och kulleden enligt röntgen. Har dagligen smärta och problem att lyfta höger arm. Kommer knappt upp till 90 grader sen är det stopp.

Artros i AC-leden är en relativt vanlig sjukdom hos snickare. Vid långvarig kronisk värk i AC-leden som på ett påtagligt sätt försämrar livskvalitén brukar man rekommendera en relativt enkel operation där man fräser bort lite av yttre nyckelbensänden. 

Artros i själva axelleden är mer ovanligt. Då är ledbrosket på ledkulan och ledskålen utslitet. Minskad belastning av axelleden är det enklaste sättet att minska smärtan. Har du fortfarande en kronisk värk, trots en sänkt aktivitetsnivå, så bör man överväga att byta ut ledkulan mot en protes. En protes har dock en begränsad hållfastighet. Det är därför en fördel att försöka vänta så länge som möjligt med denna åtgärd.

Egenremiss dygnet runt
Egenremisser är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 750:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-16.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Nybesök, remiss från husläkare: 200:- / frikort
Återbesök / övriga remisser: 400:- / frikort
Privatbesök utan remiss: 750:- / frikort gäller ej
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 400:- / frikort