08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Vad krävs för att få en operation?

Vad krävs för att få en operation? Har artros i ac-leden, axelskålen och kulleden enligt röntgen. Har dagligen smärta och problem att lyfta höger arm. Kommer knappt upp till 90 grader sen är det stopp.

Artros i AC-leden är en relativt vanlig sjukdom hos snickare. Vid långvarig kronisk värk i AC-leden som på ett påtagligt sätt försämrar livskvalitén brukar man rekommendera en relativt enkel operation där man fräser bort lite av yttre nyckelbensänden. 

Artros i själva axelleden är mer ovanligt. Då är ledbrosket på ledkulan och ledskålen utslitet. Minskad belastning av axelleden är det enklaste sättet att minska smärtan. Har du fortfarande en kronisk värk, trots en sänkt aktivitetsnivå, så bör man överväga att byta ut ledkulan mot en protes. En protes har dock en begränsad hållfastighet. Det är därför en fördel att försöka vänta så länge som möjligt med denna åtgärd.

Egenremiss dygnet runt
Har du svårt att ordna en remiss och redan är färdigutredd i ditt hemlandsting så kan du skicka en egenremiss eller ringa och prata med någon av våra duktiga sjuksköterskor. Det enklaste är att du loggar in med BankID och fyller i vårt frågeformulär. Detta kan du göra dygnets alla timmar. Därefter blir du kontaktad under kontorstid eller kallad direkt för en mottagningstid.
Fritt vårdval i Sverige
Vi tar emot patienter från hela Sverige utan remisstvång, utan specialistvårdsremiss och utan betalningsförbindelse.
Du betalar som vid offentliga sjukhus.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

08-55 11 04 22

Telefontider
Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00