08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Allt mer ont över nyckelbenen

Jag har senaste halvåret fått ondare och ondare precis på ovansidan av båda mina nyckelben.

På morgonen är smärtan värst och jag har svårt att ”släppa ner axlarna” pga smärta och stelhet.
Har inga problem eller smärta när jag lyfter händerna över huvudet etc, men om jag sover på sidan med armen under nacken etc blir jag ännu stelare på morgonen.
Så fort jag sitter stilla ett tag eller lutar mig på armbågar så gör det ont och det stelnar till.

Jag har Ledgångsreumarism sedan ett par år tillbaka och har tidigare haft problem med axlarna pga det, men har nu inga reumatiska smärtor i händer, fötter eller knän etc och det är konstigt om RA är anledningen till mina smärtor.
Mina ”axelleder ” känns bra nu fast kanske lite ”lösa” Har även ont och är stel i bröstryggen, men det har hjälpt mär jag har gått till kiropraktor.
Jag är väldigt rörlig både i rygg och axlar. Min reumatolog tror inte mina ryggsmärtor är reumatiska eftersom resten av kroppen känns ok bra. Vad kan det vara med mina nyckelben/axlar och hat det samband med ryggen ? Detta går ut över både söm dagligliv och min dansträning…

Smärtspridning vid artros i yttre nyckelbensleden

Vid smärtor från själva yttre nyckelbenslederna brukar dessa bli ömma. En vanlig orsak till smärtor i nyckelbenslederna är slitage av brosket. Detta går ibland att se på en vanlig röntgenundersökning eller en magnetkameraundersökning. Dessa undersökningsmetoder är dock inte helt optimala för nyckelbenslederna. En ultraljudsundersökning är sannolikt ett bättre alternativ.
Slitage av brosket på yttre nyckelbensändan är en sjukdom med godartat förlopp, där de flesta blir bättre inom något år. Enstaka patienter kan dock behöva en titthålsoperation där man slipar bort slitaget. Be din husläkare ta en vanlig röntgen och skicka en remiss till en axelspecialist.

Boka privattid dygnet runt
Egenremiss är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 950:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-16.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Nybesök, remiss från husläkare: 275:- / frikort
Återbesök / övriga remisser: 275:- / frikort
Privatbesök utan remiss: 950:- / frikort gäller ej
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 275:- / frikort