08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Jag har haft ont och svullnat i axeln sedan tonåren

Hej!

I mars i år gjorde jag en axeloperation där leden frästes ur och slemsäcken togs bort. Läkaren tog även en bit av nyckelbenet. Jag har tränat strikt efter sjukgymnastens program och har bra rörlighet i axeln.Dock har jag samma smärta i nyckelbenet som innan och jag kan inte använda en normal BH. När bh-bandet lägger sig i tomrummet, där benet nu är borta, så svimmar jag nästan av smärta och mår så illa att jag börjar hulka. Det känns som hela axeln fortfarande är inflammerad och den svullnar så fort jag gör något. På röntgen ser allt bra ut, säger ortopeden. Jag har försökt att jobba deltid men inte klarat en hel vecka utan att ringa mig sjuk och nu är jag återigen sjukskriven på heltid. Det här gör mig jätteledsen, jag är helt matt av smärtan trots att jag sover 11-12 timmar per dygn.

Nu till min fråga: Går det att byta ut nyckelbenet? Det känns som att det är den som ställer till det. Jag har haft ont och svullnat i axeln sedan tonåren, även om jag har hittat sätt att hantera det i olika jobb. Men efter operationen upplever jag att det har blivit värre, istället för bättre i och med att jag inte kan ha BH. Jag vill ha ett helt nyckelben!

Tacksam för svar! C

Nej, det går inte att byta ut nyckelbenet. Det är inte ovanligt att det tar lång tid innan man ser slutresultatet efter en operation. Ibland behöver man vänta uppemot ett år. Är nyckelbensleden väldigt öm efter operationen kan du be din husläkare sätta en kortisoninjektion i nyckelbensleden. 

 

Egenremiss dygnet runt
Har du svårt att ordna en remiss och redan är färdigutredd i ditt hemlandsting så kan du skicka en egenremiss eller ringa och prata med någon av våra duktiga sjuksköterskor. Det enklaste är att du loggar in med BankID och fyller i vårt frågeformulär. Detta kan du göra dygnets alla timmar. Därefter blir du kontaktad under kontorstid eller kallad direkt för en mottagningstid.
Fritt vårdval i Sverige
Vi tar emot patienter från hela Sverige utan remisstvång, utan specialistvårdsremiss och utan betalningsförbindelse.
Du betalar som vid offentliga sjukhus.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

08-55 11 04 22

Telefontider
Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00