08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Mitt smärtsystem löper amok

Hej!
Mitt smärtsystem löper amok, vilket jag medicinerar för. Har sedan nästan 30 år ryggproblem med diskbråck i ländryggen, där jag har fått en diskprotes insatt för fyra år sedan.

I våras fick jag nya diskbråck i nacken, på vänster sida.

Har sedan flera månader tillbaka smärtor i båda axlarna, fast värst på vänster sida. Smärtorna är värst på morgonen, men finns med under hela dagen. Då jag inte kan sitta, så ligger jag alternativt går. Jag arb som lärare o har specialpallar. Ligger sedan vid arbete hemma, ofta med datorn i knät.

Idag var jag hos min VC-läkare som talar om en ev frozen shoulder och har skickat mig till ultraljudsundersökning. Jag äter, pga ryggen, konstant Alvedon, Naprasyn, Tryptizol och vid behov Tramadol och Ketogan. Tar numera även Tramadol mot axelvärken.
Tror ni, utifrån min enkla beskrivning, att läkarens misstanke kan vara relevant?
Jag tränar mkt, utifrån min rehab hos en sjukgymnast. Detta innebär att jag gör vissa övningar varje dag, gymmar varannan dag alt minst två ggr per vecka och gör på ett flexpass (stretchning) och bas/medelpass då ryggen klarar det, på Friskis & Svettis. De dagar jag inte gymmar eller går på ngt pass försöker jag promenera i alla fall 20 minuter.

Om du har en mycket uttalad stelhet och en tämligen konstant smärta i axelleden så är diagnosen frusen axel rimlig.  Man kan överväga en annan diagnos, impingement, om du inte är speciellt stel och smärtan är värst på natten och efter belastning och varierar mycket under dagen.
En vanlig diagnos vid kombinationen av nack och axelsmärtor är artros i AC-leden. Vid artros i AC-leden med nacksmärtor, brukar det göra betydligt ondare att röra i axelleden än i nacken. Vid kombinationen nack- och axelsmärtor är en ömmande AC-led ett vanligt fynd.

Boka privattid dygnet runt
Egenremiss är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 950:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-16.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Nybesök, remiss från husläkare: 250:- / frikort
Återbesök / övriga remisser: 250:- / frikort
Privatbesök utan remiss: 750:- / frikort gäller ej
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 250:- / frikort