08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Utbuktning över nyckelbensleden

Hej! Jag är en dam i min bästa ålder, lever ett aktivt liv vilket innefattar crossfit.

Sen en tid tillbaka har jag problem med min högra axel. Smärtan kom efter träning med vikter. Jag har även fått en synlig utbuktning i slutet av nyckelbenet, övre axel.
Jag har en ständig molande värk i axeln som har börjat gå upp i nacken. Trycker man på utbuktningen så knastrar det men gör inte ont.
Jag har sedan ett par veckors tid tränat endast med gummiband och tagit diklofenak men värken går inte över utan verkar istället eskalera. Vad kan det vara och vad kan man göra åt det. Vill kunna träna och leva utan värk. Tacksam för svar.

De vanligaste orsakerna till smärtor vid träning med vikter är impingement och artros i yttre nyckelbensleden.
Smärtan vid impingement sitter oftast på utsidan av armen, medans smärtan vid artros i yttre nyckelbensleden brukar sitta på ovansidan av axeln och ibland stråla ut mot nacken. Bägge åkommorna behandlas bäst med tålamod och en period av minskad belastning. Sjukgymnastik hjälper oftast mot impingement, men fungerar sämre vid artros i yttre nyckelbensleden.

Etiketter:

Egenremiss dygnet runt
Har du svårt att ordna en remiss och redan är färdigutredd i ditt hemlandsting så kan du skicka en egenremiss eller ringa och prata med någon av våra duktiga sjuksköterskor. Det enklaste är att du loggar in med BankID och fyller i vårt frågeformulär. Detta kan du göra dygnets alla timmar. Därefter blir du kontaktad under kontorstid eller kallad direkt för en mottagningstid.
Fritt vårdval i Sverige
Vi tar emot patienter från hela Sverige utan remisstvång, utan specialistvårdsremiss och utan betalningsförbindelse.
Du betalar som vid offentliga sjukhus.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

08-55 11 04 22

Telefontider
Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00