08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Kraftig smärta på ovansidan av axeln

Hej! Mitt namn är SB jag och är 19 år.  För cirka en månad sen vaknade jag av att ha otroligt mycket smärta i min högra axel men efter några dagar så försvann smärtan helt, 

men det gick inte så länge tills smärtan kom tillbaka och nu helt plötsligt så knäcks axeln och den hänger mer än vänstra axeln,  det gör känns vid nästa alla rörelser jag gör. Smärtan kommer o försvinner under dagarna mest där axlen sitter fast på bröstet/ kroppen, ovansidan och ibland känns det där bak också. Det jobbiga är att jag bor utomlands utanför EU ( Irak) därför har jag inte en aning på hur jag ska göra och var måste jag ska vända mig. Tacksam för svar.

De flesta akuta axelsmärtor lägger sig inom någon eller några månader från debuten. Att du upplever att du har ont på ovansidan av axel och att axeln hänger ned kan möjligen bero på en inflammation i nyckelbensleden. När nyckelbensleden svullnar upp så ser det ut som axeln hänger ned. Det finns flera olika orsaker till detta, en möjlig orsak hos lite yngre patienter är ”weightlifters shoulder”, dvs en slags inflammation i nyckelbensleden. Hos lite äldre patienter kan det vara artros i akromioklavikularleden (nyckelbensleden). / Carlos Rivero Siri, specialist i ortopedi.

 

Egenremiss dygnet runt
Egenremisser är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 750:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-16.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Nybesök, remiss från husläkare: 200:- / frikort
Återbesök / övriga remisser: 400:- / frikort
Privatbesök utan remiss: 750:- / frikort gäller ej
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 400:- / frikort