08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Axeln ur led 10 gånger

Hej det är så här under 4-5 år har min axel gått ur led 10 gånger men vet ej vad jag ska göra åt det. Den känns så instabil. Den hänger ner känns som den ska ur led när som helst. Borde jag operera eller ? Vad finns det för risker? Jag klarar ej av detta.

Ibland blir axelleden blir instabil efter någon form av olyckshändelse där axelleden går ur led.  Man ramlar, åker omkull på skidor, blir tacklad under en fotbollsmatch m.m. Är startskottet för en problematisk instabilitet en olycka, så är det vanligen en ledbanskskada (Bankartskada). I andra fall börjar instabiliteten utan att man kan minnas någon riktig orsak. Detta beror vanligen på överrörlighet (hyperlaxitet). En ledbanskada, Bankartskada, behöver oftast opereras hos yngre individer. Orsaken till att man opererar dessa Bankartskador är att axelleden skadas varje gång ledkulan går ur led.  Skadornas storlek i axelleden tenderar att öka ju fler urledvridningar man har och om axelleden ligger ur led under under lång tid innan man får den på plats. Vid en hyperlaxitet så brukar man sällan ha problem med att ledkulan fastnar ur led. Den glider ur och glider tillbaka i ledskålen. Därför blir det inte några stora skador i axelleden. Vid en hyperlaxitet så kan man oftast behandla problemet med en långvarig sjukgymnastik, kombinerad med daglig egenträning. I vissa fall fungerar inte rehabiliteringen. Då är operation ett alternativ. / Carlos Rivero Siri

Axeln har gått ur led
När axeln går ur led hamnar ledhuvudet vid sidan av ledskålen

Egenremiss dygnet runt
Egenremisser är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 750:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-16.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Nybesök, remiss från husläkare: 200:- / frikort
Återbesök / övriga remisser: 400:- / frikort
Privatbesök utan remiss: 750:- / frikort gäller ej
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 400:- / frikort