08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Axeln ur led för en vecka sedan

Hej, Jag ramlade i trappen för en vecka sedan och slog axeln ur led (första gången). De rättade till axeln på sjukhus och röntgade sen och sa att allt såg bra ut. Jag fick inte så mycket mer information om hur jag ska gå vidare nu?

Jag tränar ca: 4 gånger i veckan, mycket pullups och armhävningar och stå på händer armhävningar. Jag vill gärna komma igång med träning så fort som möjligt men är rädd att dra ur axeln ur led igen. Idag, en vecka efter olyckan är axeln fortfarande lite öm i vissa lägen men jag kan röra den fritt. Jag har bokat en sjukgymnast till nästa vecka. Hur lång tid måste jag vänta innan jag börjar träna igen?

Prata med din sjukgymnast om vilka övningar som är lämpliga. Normalt sett tål axelleden full belastning 3-4 månader efter en axelluxation. Du bör börja med lätta vikter och successivt prova vilka övningar som axelleden tål att utföra. Får du en känsla av att axeln är på väg att glida ur led vid en viss övning skall du vara försiktig med den övningen. Får du en ny axelluxation, eller om axelleden känns instabil en lång tid efter den första (traumatiska) axelluxationen brukar man rekommendera operation/ Carlos Rivero Siri

Axeln har gått ur led
När axeln går ur led hamnar ledhuvudet vid sidan av ledskålen

Egenremiss dygnet runt
Egenremisser är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 750:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-16.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Nybesök, remiss från husläkare: 200:- / frikort
Återbesök / övriga remisser: 400:- / frikort
Privatbesök utan remiss: 750:- / frikort gäller ej
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 400:- / frikort