08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Axeln ur led hos en 66 år gammal patient

Vid halkolycka igår drogs min högra axel ut led (fixerad rakt upp). Tog i med den andra armen och drog tillbaka den. Stark smärta. Röntgades i natt i Gävle. Inga skelettskador. Väldigt stel idag, smärta vid rörelse.
Hur länge tar läkningen normalt?

En axelluxation hos en patient som är äldre än 50 år är oftast en lite mer komplicerad skada än hos en yngre patient. Det kan därför vara en stor fördel att vara lite mer aggressiv i sin utredning, än att bara ta en röntgen,  och tidigt utesluta en större rotatorcuffruptur. Det viktigaste är att kontrollera styrkan i utåtrotation och inåtrotation. Har du god kraft i dessa rörelser så har du inte drabbats av en problematisk rotatorcuffruptur. Det går bra att spruta in lokalbedövning i leden för att sedan testa styrkan, eller att  beställa en ultraljuds- eller magnetkameraundersökning. Prata med din husläkare så kan denne  säkert hjälpa dig. Risken för att drabbas av en rotatorcuffruptur efter en axelluxation hos lite äldre patienter är hög (>50%). Små skador har sannolikt inte så stor betydelse hos patienter med en låg aktivitetsnivå. / Carlos Rivero Siri

Axeln har gått ur led
När axeln går ur led hamnar ledhuvudet vid sidan av ledskålen

Egenremiss dygnet runt
Egenremisser är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 750:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-16.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Nybesök, remiss från husläkare: 200:- / frikort
Återbesök / övriga remisser: 400:- / frikort
Privatbesök utan remiss: 750:- / frikort gäller ej
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 400:- / frikort