08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Stel i axeln efter en Bankartoperation

Genomgick en bankart titthålsoperation för ca 1,5 år sen efter att vänster axel hoppat ur led 3 ggr och sjukgymnastik inte hjälpt.

Min sjukgymnast och läkare konstaterade ca 1 månad efter operationen att jag var jätte stel och att det var en frozen shoulder.
Efter 12 månader hade inga förbättringar skett i rörlighet eller smärta och jag fick opereras. Detta genom artroskopisk titthålsoperation som avbröts, då läkaren ansåg det vara litet och trångt och skadade skelettet genom ett litet hål vid ingreppet, vilket inte skulle vara någon fara.
Läkaren genomförde då operationen direkt genom mobilisering. Jag hade efter operation väldigt ont och svårt töja första veckan för att några månader efter fått bättre rörlighet och minskad smärta.
Nu har det gått 6 månader och jag har inte blivit bra ännu, har fortfarande lång bit kvar då rörligheten stannat av och har smärtor kvar. Vad kan jag göra, kan man göra något?
Har fått en kortison injektion som inte gjort någon större effekt, ska jag ta några fler? Kommer axeln att läka ut av sig själv eller behövs någon undersökning ske samt en ny operation igen? I så fall vad för operation?

 

Suturer i labrum och glenoid
Artroskopisk Bankart: Labrumskadan har reparerats med titthålsteknik

Vid en uttalad och mycket långvarig stelhet efter en Bankartoperation går det oftast bra att genom ett artroskopiskt ingrepp och små klipp i ledkapseln återställa en stor del av rörligheten. Det är dock en operation som kräver en betydande erfarenhet för att den skall vara framgångsrik.
Mobilisering av axelleden kan ibland vara ett alternativ.
Det finns dock en risk för att leden blir mer instabil efter en sådan operation. Här får man väga problemen med smärta och stelhet mot problemet mot en enstaka axelluxation inom några år.
När man väl mobiliserat axeln och rörligheten förbättras kan en titthålskirurgis operation vara enklare att utföra.
Mitt råd till dig är att ta upp en diskussion med din kirurg eller försöka komma till en klinik som är specialiserad på axelkirurgi.

Axeln har gått ur led
När axeln går ur led hamnar ledhuvudet vid sidan av ledskålen

Egenremiss dygnet runt
Egenremisser är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 750:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-16.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Nybesök, remiss från husläkare: 200:- / frikort
Återbesök / övriga remisser: 400:- / frikort
Privatbesök utan remiss: 750:- / frikort gäller ej
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 400:- / frikort