08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Långvarig smärta efter stabiliserande operation

Hej!
Jag opererade vä axel för 3 år sedan på grund av främre axelluxation 3 gånger. Upplever att axeln har fungerat bra vad gäller stabilitet. Kirurgen som opererade mig informerade att operationen tar inte bort smärtan utan endast ger en god stabilitet.

Dock besväras jag av konstant smärta som jag personligen tycker har börjat påverka mig rent psykiskt. Har sedan operationen inte kunnat sova på min vänstra axel pga smärta under men även efter sängläge/soffläge som orsakar bland annat sömnlösa nätter. Påverkar mig även bland annat på jobbet då jag ibland måste ta en paus för att klara av att utföra mitt arbete. Bakgrunden till den generella smärtan har jag ingen bakgrundsorsak, utsätter säkerligen min vänstra axel för något som jag inte borde, omedvetet. Är det en vanlig åkomma att ha starka smärtor i sin axel även efter en så pass lång tid efter operationen? Är smärtan något som alltid kommer att finnas där att istället får försöka anpassa olika situationer efter vad min axel klarar av? Vad är orsaken att jag inte kan ligga på den drabbade sidan av axeln, ska det vara så?
Stort tack på förhand.

Med Vänliga Hälsningar
M

Jag utgår från att du blev opererad med en sk. Artroskopisk Bankartoperation.

Impingement: Den vanligaste typen av smärtproblem efter denna operation brukar sitta på utsidan av axeln och stråla ned över utsidan av överarmen. Det kallas för impingement. Normalt sett är detta övergående. En kortisoninjektion i bursa subakromiale fungera oftast bra, då det sannolikt bara är fråga om en smärta från bursan. I enstaka fall kan man vara tvungen att med artroskopisk teknik suga ut bursan och slipa ned en benkant (akromioplastik).

Hårda trådar: Sitter smärtan helt på framsidan av axeln kan de bero på att någon enstaka tråd som man sytt fast ledkapseln och labrum med fortfarande ligger och stramar i ledkapseln. Ibland kan man till och med höra ett gångjärnsljud eller skrapljud från axeln som sannolikt uppkommer när tråden spänns upp och gnider mot plastankarets ögla. Oftast försvinner problemet med tiden när tråden lossnar, gör den inte det får man med artroskopisk teknik klippa bort den.

Stelhet och sammanväxtningar: Är du opererad med artroskpisk teknik så är detta sällsynt. Vanligen förbättras rörligheten i axelleden successivt under de 6 första månaderna efter en operation. Vid uttalad och långvarig stelhet kan små riktade klipp i den främre ledkapseln (MGHL), lösa problemet.

Axeln har gått ur led
När axeln går ur led hamnar ledhuvudet vid sidan av ledskålen

Egenremiss dygnet runt
Egenremisser är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 750:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-16.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Nybesök, remiss från husläkare: 200:- / frikort
Återbesök / övriga remisser: 400:- / frikort
Privatbesök utan remiss: 750:- / frikort gäller ej
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 400:- / frikort