08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Misslyckad Bristow-Latarjets operaton..

Hej!
Jag har jag har opererat min axel ett flertal gånger pga recidiverande luxationer. Nu senast gjorde man en Bristow-Latarjetoperation men efter den så har axeln ändå hoppat ur led 5 gånger på 4 månader.

Innan operationen sa läkaren att det skulle vara nästintill omöjligt att axeln skulle kunna hoppa igen, men tydligen så kan den ju det ändå. Innan den senaste operationen sa läkaren att det här var min sista chans för att få axeln stabil. Är det så eller finns det någon möjlighet att återfå en stabil axel?

Frågan går inte att svara på utan att man vet orsaken till att de tidigare operationerna misslyckats.  Började axeln glida ur led efter en olycka och den har varit ur led i sammanlagt många timmar så är det väl inte sannolikt att en del av själva skelettet i axelleden skadats. Skador på själva ledskålen är en vanlig indikation för Bristow Latarjets operation. Var någon eller några av operationerna sk. ”öppna operationer” kan en av orsakerna vara en dåligt fungerande subscapularismuskel. Om det inte var en olycka som ledde till att axeln hoppade ur led och den dessutom alltid omedelbart glidit på plats kan man spekulera i hyperlaxitet. Går axeln ur led framåt eller bakåt eller bägge delar? Frekvensen reoperationer efter en Bristow Latarjets operation är mellan 3-10 %. / Carlos Rivero Siri

Axeln har gått ur led
När axeln går ur led hamnar ledhuvudet vid sidan av ledskålen

Egenremiss dygnet runt
Egenremisser är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 750:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-16.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Nybesök, remiss från husläkare: 200:- / frikort
Återbesök / övriga remisser: 400:- / frikort
Privatbesök utan remiss: 750:- / frikort gäller ej
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 400:- / frikort