08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

MMA och axelluxationer

Hej jag är 19år och tränar MMA (Mixed martial arts) på hög nivå.Den 26 september 2012 åkte min axel ur led under en match. En läkare drog axeln tillbaka på plats direkt när det hände.

Jag åkte in till akuten samma dag där dem röntgade axeln och sa att det var någon skada på benet. Det hoppade bara ur led. Två dagar efter att den hoppade ur led 1a gången hoppade den ur led andra gången. Denna gången hoppade den ur led när jag försökte resa mig från sängen. Jag åkte igen in till akuten där dem drog den på plats och röntgade den igen. Dem sa samma sak att det inte var någon skada på benet. Dem gav mig råd och söka upp en sjukgymnast. Jag gjorde det och han sa vilka övningar jag skulle göra. Jag har gjort dem övningarna nu i 10 månader och tränat mina axlar på andra sätt också genom styrketräning jag vilade också från MMA i 6 månaders tid för att sjukgymnasten sa att jag skulle göra det. Nu känner jag mig rätt så stark i axeln och jag tränar som vanligt min sport igen. Jag har känt att den ska hoppa ur led igen. Men min fråga är om chansen är stor eller liten att den hoppar ut igen ur led. Eller om axeln är sårbar nu efter att den hoppat ur led 2 gånger för nästan ett år sen.

Är du under 20 års ålder och har drabbats av att axeln hoppat ur led så är sannolikheten mycket hög att detta skall hända igen. Efter andra gången axelleden hoppat ur led brukar man rekommendera operation. /Carlos Rivero Siri

Axeln har gått ur led
När axeln går ur led hamnar ledhuvudet vid sidan av ledskålen

Etiketter:

Egenremiss dygnet runt
Egenremisser är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 750:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-16.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Nybesök, remiss från husläkare: 200:- / frikort
Återbesök / övriga remisser: 400:- / frikort
Privatbesök utan remiss: 750:- / frikort gäller ej
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 400:- / frikort