08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

MMA och axelluxationer

Hej jag är 19år och tränar MMA (Mixed martial arts) på hög nivå.Den 26 september 2012 åkte min axel ur led under en match. En läkare drog axeln tillbaka på plats direkt när det hände.

Jag åkte in till akuten samma dag där dem röntgade axeln och sa att det var någon skada på benet. Det hoppade bara ur led. Två dagar efter att den hoppade ur led 1a gången hoppade den ur led andra gången. Denna gången hoppade den ur led när jag försökte resa mig från sängen. Jag åkte igen in till akuten där dem drog den på plats och röntgade den igen. Dem sa samma sak att det inte var någon skada på benet. Dem gav mig råd och söka upp en sjukgymnast. Jag gjorde det och han sa vilka övningar jag skulle göra. Jag har gjort dem övningarna nu i 10 månader och tränat mina axlar på andra sätt också genom styrketräning jag vilade också från MMA i 6 månaders tid för att sjukgymnasten sa att jag skulle göra det. Nu känner jag mig rätt så stark i axeln och jag tränar som vanligt min sport igen. Jag har känt att den ska hoppa ur led igen. Men min fråga är om chansen är stor eller liten att den hoppar ut igen ur led. Eller om axeln är sårbar nu efter att den hoppat ur led 2 gånger för nästan ett år sen.

Är du under 20 års ålder och har drabbats av att axeln hoppat ur led så är sannolikheten mycket hög att detta skall hända igen. Efter andra gången axelleden hoppat ur led brukar man rekommendera operation. /Carlos Rivero Siri

Etiketter:

Egenremiss dygnet runt
Har du svårt att ordna en remiss och redan är färdigutredd i ditt hemlandsting så kan du skicka en egenremiss eller ringa och prata med någon av våra duktiga sjuksköterskor. Det enklaste är att du loggar in med BankID och fyller i vårt frågeformulär. Detta kan du göra dygnets alla timmar. Därefter blir du kontaktad under kontorstid eller kallad direkt för en mottagningstid.
Fritt vårdval i Sverige
Vi tar emot patienter från hela Sverige utan remisstvång, utan specialistvårdsremiss och utan betalningsförbindelse.
Du betalar som vid offentliga sjukhus.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

08-55 11 04 22

Telefontider
Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00