08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Motocross och axeln ur led

Min son är överrörlig i sina axlar (enligt expert). Hans axlar hoppar lätt ur led, har gjort detta 15 ggr nu. Måste få hjälp.

Är det som experten säger, att han måste sluta med motocrossen efter operation? Enligt honom skall han operera sig efter avslutad karriär. Hur lång konvalescent är det normalt efter operation? mvh/orolig pappa

Olika doktorer tycker ibland olika. Vad som är rätt eller fel går inte alltid att avgöra. Dessutom är det inte ovanligt att patienter missuppfattar vad doktorn säger. Men personligen tycker jag nog att han måste välja mellan att antingen sluta med motocross eller opereras.  Envisas han med att ändå vilja ägna sig åt denna skadliga sport så är detta ett argument för att man skall operera, inte vänta med operation.
Vanligen skadas leden av att ledkulan glider ur led. Skadorna blir större om man har många luxationer (> 2-3) och om ledkulan ligger länge ur led.  Min erfarenhet är att just patienter som ägnar sig åt motocross kan få relativt omfattande skador på stabiliserande strukturer i axelleden av sin sport. Rehabilitering efter en stabiliserande operation tar normalt sett 5-6 månader. /Carlos Rivero Siri

Axeln har gått ur led
När axeln går ur led hamnar ledhuvudet vid sidan av ledskålen

Etiketter:,

Egenremiss dygnet runt
Egenremisser är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 750:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-16.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Nybesök, remiss från husläkare: 200:- / frikort
Återbesök / övriga remisser: 400:- / frikort
Privatbesök utan remiss: 750:- / frikort gäller ej
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 400:- / frikort