08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Nödvändigt att operera instabil axel?

Hej, har fått besked från ortoped att jag har en labrum skada på min vänster axel och att den behövs opereras. Har haft luxation 2ggr. Spelar innebandy på hög nivå och undrar om det verkligen behövs göras ett kirurgiskt ingrepp.

Hur ska man kunna veta detta? Jag har nu inte haft några bekymmer sedan senaste luxationen i april 2012. Kan man få komma till er för en bedömning? Hur går det till?

Det finns en lång rad faktorer som spelar in vid val av behandling efter en instabilitet i axelleden som uppkommit efter en olycka. När du drabbats av två luxationer inom några års tid och är i 20-års åldern så är det mycket vanligt att man rekommenderar operation. Varje luxation ger mer eller mindre upphov till skador i axelleden.  Många luxationer ger fler skador. En operation för instabilitet i axelleden  är inte riskfri, men om axelleden upprepade gånger luxerar så innebär även  detta risker. En fördel med att operera axeln i tidigt skede är att operationen blir enklare för kirurgen och resultatet blir bättre för dig. /Carlos Rivero Siri

Axeln har gått ur led
När axeln går ur led hamnar ledhuvudet vid sidan av ledskålen

Etiketter:

Egenremiss dygnet runt
Egenremisser är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 750:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-16.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Nybesök, remiss från husläkare: 200:- / frikort
Återbesök / övriga remisser: 400:- / frikort
Privatbesök utan remiss: 750:- / frikort gäller ej
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 400:- / frikort