08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Nödvändigt att operera instabil axel?

Hej, har fått besked från ortoped att jag har en labrum skada på min vänster axel och att den behövs opereras. Har haft luxation 2ggr. Spelar innebandy på hög nivå och undrar om det verkligen behövs göras ett kirurgiskt ingrepp.

Hur ska man kunna veta detta? Jag har nu inte haft några bekymmer sedan senaste luxationen i april 2012. Kan man få komma till er för en bedömning? Hur går det till?

Det finns en lång rad faktorer som spelar in vid val av behandling efter en instabilitet i axelleden som uppkommit efter en olycka. När du drabbats av två luxationer inom några års tid och är i 20-års åldern så är det mycket vanligt att man rekommenderar operation. Varje luxation ger mer eller mindre upphov till skador i axelleden.  Många luxationer ger fler skador. En operation för instabilitet i axelleden  är inte riskfri, men om axelleden upprepade gånger luxerar så innebär även  detta risker. En fördel med att operera axeln i tidigt skede är att operationen blir enklare för kirurgen och resultatet blir bättre för dig. /Carlos Rivero Siri

Etiketter:

Egenremiss dygnet runt
Har du svårt att ordna en remiss och redan är färdigutredd i ditt hemlandsting så kan du skicka en egenremiss eller ringa och prata med någon av våra duktiga sjuksköterskor. Det enklaste är att du loggar in med BankID och fyller i vårt frågeformulär. Detta kan du göra dygnets alla timmar. Därefter blir du kontaktad under kontorstid eller kallad direkt för en mottagningstid.
Fritt vårdval i Sverige
Vi tar emot patienter från hela Sverige utan remisstvång, utan specialistvårdsremiss och utan betalningsförbindelse.
Du betalar som vid offentliga sjukhus.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

08-55 11 04 22

Telefontider
Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00