08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00
  • Hem
  • Axeln ur led
  • Knakar och knäpper efter flera operationer av axelluxation.
  • Hem
  • Axeln ur led
  • Knakar och knäpper efter flera operationer av axelluxation.

Knakar och knäpper efter flera operationer av axelluxation.

Hej.
Jag har genomgått två titthålsoperationer för axelluxation (Bankart) och nu senast en öppen operation (Bristow) för att få ordning på min hoppande vänsteraxel. Senaste operationen genomfördes i jan/feb, och allt flöt på fint.

Nu i höst har det dock börjat knaka från axeln då jag tränar. Detta kommer främst efter övningar som inkluderar framsida (bröst, delta) och inåtrotationer. Det känns som ben roterar och dras mot ben och ilningar kan gå upp mot nacke och ut mot hand. Man kan också tydligt höra knakandet som blir värre ju mer man tränar. Vad kan detta bero på och vad kan man göra åt det?

Det är inget ovanligt med knak och knäpp efter en operation av axelleden. Vid operationer av en axel som drabbats av axelluxationer, använder man speciella skruvar eller implantat som kan behövas att kontrolleras efter en operation. Ibland brukar man ta en vanlig röntgen efter en operation för att se att allting ser bra ut. Ser allt bra ut så behöver man inte oroa sig. /Carlos Rivero Siri, specialist i ortopedi

Egenremiss dygnet runt
Har du svårt att ordna en remiss och redan är färdigutredd i ditt hemlandsting så kan du skicka en egenremiss eller ringa och prata med någon av våra duktiga sjuksköterskor. Det enklaste är att du loggar in med BankID och fyller i vårt frågeformulär. Detta kan du göra dygnets alla timmar. Därefter blir du kontaktad under kontorstid eller kallad direkt för en mottagningstid.
Fritt vårdval i Sverige
Vi tar emot patienter från hela Sverige utan remisstvång, utan specialistvårdsremiss och utan betalningsförbindelse.
Du betalar som vid offentliga sjukhus.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

08-55 11 04 22

Telefontider
Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00