08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Smärtor och instabil axel

Har ont i axeln sen ett år tillbaka. Det syns inget på MRT men har fortsatt väldigt ont. Problemet som är nu är att jag inte kan sova på nätterna. ( går ut över mitt arbete på dagarna).

Har provat alvedon, inflammations medicin men det hjälper inte. Har provat citadon och det hjälper men vill ju inte äta det utan hitta problemet. Har provat sjukgymnastik om det var en inklämd nerv,  men det hjälpte inte heller. Min axel har gått ur led många gånger och det känns obehagligt när den är instabil. Vad skall jag göra?

Smärtor och instabilitet (att axeln går ur led)  i axelleden är alltid en liten utmaning att behandla. Vid överrörlighet hos en träningsinriktad 20-åring  kan man oftast behandla instabiliteten med en strukturerad sjukgymnastisk behandling. Började axelleden gå ur led efter en olycka så brukar sjukgmnastik inte fungera. Då är oftast operation ett bättre alternativ. Den primära orsaken till smärtan är oftast själva instabiliteten i axelleden, denna instabilitet ger sekundära effekter som inklämningssmärtor, bicepssmärtor, domningar och lite diffusa smärtsymptom över hela axelpartiet.  En magnetkameraundersökningen har ett begränsat diagnostiskt värde vid en instabilitet i axelleden. / Carlos Rivero Sir

Axeln har gått ur led
När axeln går ur led hamnar ledhuvudet vid sidan av ledskålen

Egenremiss dygnet runt
Egenremisser är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 750:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-16.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Nybesök, remiss från husläkare: 200:- / frikort
Återbesök / övriga remisser: 400:- / frikort
Privatbesök utan remiss: 750:- / frikort gäller ej
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 400:- / frikort