08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Subluxation i axeln vid tennisspel

Hej, jag har gjort en bankartoperation 2010 artroskopisk. Den gick bra men då jag skulle göra en smash i tennis 2011 så subluxerade axeln.

Vi gjorde MR men kunde inte se någon skada så jag fortsatte med rehab (vilket jag gjort sedan 2006). Men nu i förra veckan så skulle jag slå en enhandsbackhand och missade bollen och då kände jag att axeln subluxerade lite så min fråga är , bör jag kontakta läkaren för en Latarjetoperation? Jag är mycket duktig på rehab men känner att det bara hjälper så länge alla muskler är påkopplade och då huvudet är med. Det ska tilläggas att jag sedan 2011 inte luxerat axeln men då vill jag vara tydlig med att jag varit EXTREMT försiktig med att inte få ut axeln i några ytterlägen så den har inte utsatts för något för jag känner att det kan gå ur led då.
Bör jag göra en operation till?
mvh Markus

Det går inte att säga på rak arm vad som är bäst för dig. Men upplever du att axelleden fortsatt är instabil så är det bra med en ny bedömning. Subluxation i samband med en backhand kan ibland bero på en komponent av en bakre instabilitet.
Latarjets operation är en bra operation om man har skadat benkanten på ledskålen. Om benkanten inte är skadad så är denna operation inte nödvändig. Det bästa är nog att du tar kontakt med det sjukhus där du blev opererad för att få en ny undersökning och för att diskutera möjligheterna till en ny operation. / Carlos Rivero Siri, specialist i ortopedi

Axeln har gått ur led
När axeln går ur led hamnar ledhuvudet vid sidan av ledskålen

Etiketter:

Egenremiss dygnet runt
Egenremisser är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 750:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-16.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Nybesök, remiss från husläkare: 200:- / frikort
Återbesök / övriga remisser: 400:- / frikort
Privatbesök utan remiss: 750:- / frikort gäller ej
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 400:- / frikort