08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Halkade och fick en spricka i ledhuvudet..

Halkade två månader sen och landade på vänster sida/axel. En spricka i axeln såg man i röntgen. Men fortvarande smärta, vissa rörelse gör ont, armen/axeln är svagare.

Kan inte lyfta, dra eller vrida. Gått hos sjukgymnast, nu får inte träna på en vecka pga att smärtan är värre. Svårt att sova, värken väcker hela tiden, somnar bara on armen är på en viss ställning, lite höre upp med hjälp av en kudde, vaknar direkt om armen flyttar. Läkaren och sjukgymasten misstänker senskada. Börjar börjar bli desperat med värken. Har både ilande och molande värk som ibland känns lite lättare att hantera, andra dagar känns allt omöjligt. Vad ska jag göra?

Det vanliga vid denna typ av skada är att smärtorna långsamt blir bättre under de första 3 månaderna. Sedan har man ont vid belastning i ytterligare 6 månader. Vid 12 månader är man återställd till 90%. 

Vid sprickor i axelledens ledhuvud kan man ibland få en smärta ut i bicepsmuskeln. Denna beror på att sprickan oftast går i den trånga kanal som bicepssenan löper i.  Vanligen försvinner denna smärta inom några månader. Men i vissa fall så kan smärtan bli kronisk och bicepssenan kan fastna i kanalen.  Detta kan ge en långvarig och kronisk “bicepssmärta”.  Då är det bra att träffa en axelspecialist. / Carlos Rivero Siri

 

Egenremiss dygnet runt
Har du svårt att ordna en remiss och redan är färdigutredd i ditt hemlandsting så kan du skicka en egenremiss eller ringa och prata med någon av våra duktiga sjuksköterskor. Det enklaste är att du loggar in med BankID och fyller i vårt frågeformulär. Detta kan du göra dygnets alla timmar. Därefter blir du kontaktad under kontorstid eller kallad direkt för en mottagningstid.
Fritt vårdval i Sverige
Vi tar emot patienter från hela Sverige utan remisstvång, utan specialistvårdsremiss och utan betalningsförbindelse.
Du betalar som vid offentliga sjukhus.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

08-55 11 04 22

Telefontider
Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00