08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Halkade och fick en spricka i ledhuvudet..

Halkade två månader sen och landade på vänster sida/axel. En spricka i axeln såg man i röntgen. Men fortvarande smärta, vissa rörelse gör ont, armen/axeln är svagare.

Kan inte lyfta, dra eller vrida. Gått hos sjukgymnast, nu får inte träna på en vecka pga att smärtan är värre. Svårt att sova, värken väcker hela tiden, somnar bara on armen är på en viss ställning, lite höre upp med hjälp av en kudde, vaknar direkt om armen flyttar. Läkaren och sjukgymasten misstänker senskada. Börjar börjar bli desperat med värken. Har både ilande och molande värk som ibland känns lite lättare att hantera, andra dagar känns allt omöjligt. Vad ska jag göra?

Det vanliga vid denna typ av skada är att smärtorna långsamt blir bättre under de första 3 månaderna. Sedan har man ont vid belastning i ytterligare 6 månader. Vid 12 månader är man återställd till 90%. 

Vid sprickor i axelledens ledhuvud kan man ibland få en smärta ut i bicepsmuskeln. Denna beror på att sprickan oftast går i den trånga kanal som bicepssenan löper i.  Vanligen försvinner denna smärta inom några månader. Men i vissa fall så kan smärtan bli kronisk och bicepssenan kan fastna i kanalen.  Detta kan ge en långvarig och kronisk ”bicepssmärta”.  Då är det bra att träffa en axelspecialist. / Carlos Rivero Siri

 

Egenremiss dygnet runt
Egenremisser är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 750:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-16.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Nybesök, remiss från husläkare: 200:- / frikort
Återbesök / övriga remisser: 400:- / frikort
Privatbesök utan remiss: 750:- / frikort gäller ej
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 400:- / frikort