08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Protes efter brott i axelkulan

Bröt axelkulan i vänster axel samt en del av benet nedan kulan 2014. Opererades med platta och 8 st spikar. Inga sener eller muskelfästen som skadades. Gick på sjukgymnastik och fick upp rörlighet rätt så bra 30%. Sedan inföll en smärta så att jag inte kunde göra någon rörselse med axeln. Fick 4 st kortisonsprutor i axeln utan resultat. Ortopeden i Malmö kom fram till att bäst att göra en operation och se om det finns infektion. Platta och spikar bort och en odling visade på infektion, hösten 2015.
Aktuella status , är mindre rörlighet och kan ej ta axeln mer än i 35 grader.
Ska jag operera in axelprotes?

Frågan är svår att svara på utan att ha sett röntgenbilderna. Rent generellt så brukar man rekommendera en axelprotes efter en fraktur av ledkulan om den del av ledkulan som ledar mot ledskålen är skadad och förlorat sin runda form (artros i axelleden).
När man har utvecklat artros i axelleden efter en fraktur i axelledens ledkula och har starka smärtor som ger en betydlig försämring av livskvaliteten, så kan en axelprotes vara en möjlighet.

Egenremiss dygnet runt
Har du svårt att ordna en remiss och redan är färdigutredd i ditt hemlandsting så kan du skicka en egenremiss eller ringa och prata med någon av våra duktiga sjuksköterskor. Det enklaste är att du loggar in med BankID och fyller i vårt frågeformulär. Detta kan du göra dygnets alla timmar. Därefter blir du kontaktad under kontorstid eller kallad direkt för en mottagningstid.
Fritt vårdval i Sverige
Vi tar emot patienter från hela Sverige utan remisstvång, utan specialistvårdsremiss och utan betalningsförbindelse.
Du betalar som vid offentliga sjukhus.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

08-55 11 04 22

Telefontider
Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00