08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Dålig rörlighet i axeln efter fraktur

Hej! Jag råkade ut för en axelfraktur vid ett fall från en pall på 60 cm hög.
Jag fick en  fraktur i fint läge. De såg vid ultraljud en blödning som gjorde att de endast kunde se en muskel skada och 1 till 2 senor som eventuellt var av.På ortopeden som jag gick hos den första tiden, sa att de fick göra nytt ultraljud om ca 1 månad. Detta har dock inte gjorts. Fick med mig smärtstillande till 2v bruk, när jag återkom om nytt recept pga den ständiga värk så fick jag veta att jag var färdig rehabiliterad. Sökte vårdcentralen som hänvisa mig tillbaka till ortopedmottagningen igen. Än en gång sa de att det låg på vårdcentralen med tanke på att jag inte hade några andra men efter olyckan (detta var samma läkare som tidigare påpeka att det fanns muskel/sen skador. Nu 2 månader efter kom jag till ett specialist sjukhus som fastställde att jag ev har sen/muskel skada och måste genomgå en ny MR röntgen och ev ultraljud för att se hur det ligger i axeln. De nämnde även möjlighet att få en frozen shoulder pga minskad rörlighet.
Kan jag då behöva operation för att få tillbaka en del av rörligheten?
Mvh C

Det beror lite på vad man ser på ultraljudsundersökningen eller MR undersökningen. Att man är stel i axeln en tid efter en fraktur är inget ovanligt. Har flera muskelsenor gått av så kan man behöva operera axeln och sy fast dessa senor. Sannolikt kommer MR undersökningen besvara en del frågor. 

Egenremiss dygnet runt
Har du svårt att ordna en remiss och redan är färdigutredd i ditt hemlandsting så kan du skicka en egenremiss eller ringa och prata med någon av våra duktiga sjuksköterskor. Det enklaste är att du loggar in med BankID och fyller i vårt frågeformulär. Detta kan du göra dygnets alla timmar. Därefter blir du kontaktad under kontorstid eller kallad direkt för en mottagningstid.
Fritt vårdval i Sverige
Vi tar emot patienter från hela Sverige utan remisstvång, utan specialistvårdsremiss och utan betalningsförbindelse.
Du betalar som vid offentliga sjukhus.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

08-55 11 04 22

Telefontider
Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00