08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Dragen i axeln för 20 år sedan..

20 år sedan blev min v arm dragen snett neråt bakåt,den domnade och hängde, var till läkare,axeln var inte ur led, kraftig sträckning,läkning ca 2 år. Nu har det hänt igen, men jag kan inte säga exakt vad som orsakat värken.

för en vecka sen kändes det värk, både i axel och överarms muskel ju mer tiden gick allt värre. får inte upp armen framåt, sidled etc. värk på natten i nästan alla lägen. var till läkare för två dar sen, testade olika moment som bara gjorde ont. jag fick en kortison spruta som han satte på baksidan axeln,han tyckte också att axel såg sned ut. remiss till röntgen som inte visade någon skelett skada. har fortfarande värk i axel och muskel,kan inte få upp/fram armen på något sätt förutom bakåt med lugna rörelser. har fått en mg alvedon för jag är överkänslig för acetylsalicylsyra. vad mer kan man göra? ska det självläka? vilka förhållningsregler ska jag följa? om det är en inflammation ska man gå till en sjukgymnast då? är kylning av axel bra? tar emot all hjälp som går att få, tacksam för svar// MVH A

Det du beskriver är en sk. ”subakromiell” smärta. Vanliga diagnoser är impingement, rotatorcuffruptur eller frusen axel. Allt detta kan behandlas med sjukgymnastik. Vid långvarig kronisk värk som inte förbättras av sjukgymnastik är operation ett vettigt alternativ. /Carlos Rivero Siri

Egenremiss dygnet runt
Egenremisser är till för dig som önskar komma till oss utan remiss och betala själv för vården. Vi tar emot egenremisser från patienter i hela Sverige.
Du betalar högst 750:- i patientavgift för ett nybesök. Du loggar in via BankID och fyller i ett frågeformulär. Detta frågeformulär lagras som en ”Egenremiss” i vårt journalsystem och är en journalhandling.
Fritt vårdval i Sverige
Vi har avtal med Region Stockholm vilket innebär att du betalar patientavgifter som inom den offentliga sjukvården. Frikort gäller. Vi tar emot remisser från läkare, sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

Om oss

Kontaktinformation

Telefontid måndag till fredag 08.00-16.00

Telefon: 08-55 11 04 22
Fax: 08-55 11 04 24
E-post: info@sodermalmsortopedi.se

Adresser

BESÖKSADRESS
Fatburs Brunnsgata 15-17
Egen ingång från utsidan av fastigheten.

POSTADRESS
Södermalms ortopedi
Fatburs Brunnsgatan 17
118 28 Stockholm

Avtal med Region Stockholm


Du betalar som vid ett offentligt sjukhus
Nybesök, remiss från husläkare: 200:- / frikort
Återbesök / övriga remisser: 400:- / frikort
Privatbesök utan remiss: 750:- / frikort gäller ej
Uteblivet besök: 400:- / frikort gäller ej
Operation: 400:- / frikort