08-55 11 04 22

Telefontider

Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00

Hur länge har man en akut kalkaxel?

Hur lång tid tar det innan kalkaxel går över? Räcker det med en kortisoninjektions behandling? Finns det risk för att det kommer tillbaka?   hur ser prognosen ut? 

En akut kalkaxel brukar förbättras inom några veckor.  Det innebär att smärtan minskar, men man kanske inte blir helt smärtfri. Både en eller flera kortisoninjektioner i axelledens slemsäck, bursa subakromialis och inflammationsdämpande tabletter (ex. Voltaren, Brufen mm) kan fungera bra. När den värsta smärtan har lagt sig så är det bra att komma igång med sjukgymnastik för att stimulera blodgenomströmningen i axelledens muskulatur och för att minska smärtorna på sikt. Prognosen är god. De flesta förbättras med sjukgymnastik. /Carlos Rivero Siri

Egenremiss dygnet runt
Har du svårt att ordna en remiss och redan är färdigutredd i ditt hemlandsting så kan du skicka en egenremiss eller ringa och prata med någon av våra duktiga sjuksköterskor. Det enklaste är att du loggar in med BankID och fyller i vårt frågeformulär. Detta kan du göra dygnets alla timmar. Därefter blir du kontaktad under kontorstid eller kallad direkt för en mottagningstid.
Fritt vårdval i Sverige
Vi tar emot patienter från hela Sverige utan remisstvång, utan specialistvårdsremiss och utan betalningsförbindelse.
Du betalar som vid offentliga sjukhus.
Lagen om fritt sjukhusval för öppenvård i Sverige innebär att du kan söka öppenvård fritt i hela Sverige.
Oavsett vilket landsting du är mantalskriven i så är du välkommen till oss.

08-55 11 04 22

Telefontider
Fax: 08-55 11 04 24
Måndag-Fredag
08.00-17.00